14 Μαΐ 2017

"Ηχηρή και αναντίρρητη απάντηση"

Aνακοίνωση σχετικά με την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου Αντιπάρου εξέδωσε ο Επικεφαλής της παράταξης "Ενιαία Κίνηση Πολιτών, Ενότητα για το μέλλον", Χρήστος Βλαχογιάννης. 
"Την Πέμπτη 11/5/2017 το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Αιγαίου, εκδίκασε την πολύκροτη υπόθεση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου Αντιπάρου και αποφάσισε ομόφωνα την αθώωση των κατηγορουμένων (το αδίκημα του πλημμελήματος για τον
υπάλληλο του Δήμου έχει ήδη παραγραφεί).
Με την εκδίκαση της υπόθεσης και την έκδοση της αθωωτικής απόφασης μπήκε οριστικό τέλος σε  ένα θέμα που απασχόλησε για μια περίπου 10ετία την τοπική και ευρύτερη κοινωνία, ταλαιπώρησε συγκεκριμένους ανθρώπους δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και γενικότερα του Δήμου, στο σύνολό του.
Η απόφαση αυτή αναμφίβολα, Αποτελεί ταυτόχρονα ηχηρή και αναντίρρητη απάντηση σε όλους εκείνους που από την πρώτη στιγμή και μέχρι χθες μιλούσαν για «καραμπινάτο» σκάνδαλο.

Αποτελεί, απάντηση σε όλους όσοι, κάθε λίγο και λιγάκι, έριχναν λάσπη στον ανεμιστήρα και με περισσή ευκολία κατασυκοφαντούσαν πρόσωπα των οποίων η εντιμότητα ήταν γνωστή και μη αμφισβητήσιμη στην συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων του νησιού. 

Αποτελεί ηχηρή και αναντίρρητη απάντηση σε εκείνους που με αφορμή αυτό το γεγονός έσπευσαν να αδράξουν την ευκαιρία για να αμαυρώσουν και να μηδενίσουν το τεράστιο και πρωτόγνωρο έργο που πέτυχε η παράταξή μας.                                                                 

Αλλά, και σε κείνους, που απεργάστηκαν σχέδια πολιτικής εξόντωσης του πρώην  Δημάρχου Γιάννη Ραγκούση,  αυτού που κατάφερε να διακριθεί και να εξέλθει των στενών ορίων του νησιού, να υπηρετήσει υψηλόβαθμες θέσεις με αποτέλεσμα να ωφεληθεί  η Πάρος  τα μέγιστα.

Και το σπουδαιότερο, η απόφαση αυτή αποκατέστησε την τιμή και την υπόληψη των τριών κατηγορουμένων  καθώς και όλων των εμπλεκομένων και τους παρέδωσε στην κοινωνία «καθαρούς».

Η υπόθεση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου πέρασε πλέον στην τοπική ιστορία ,δεν πρέπει όμως να περάσει στην σφαίρα της λήθης. Επιβάλλεται , να είναι για πάντα εδώ  και να δείχνει το δρόμο που θα βαδίζουν όσοι ασκούν δημόσια διοίκηση και διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα. Το «μηδενική ανοχή», «διαφάνεια παντού» , «κουκούλωμα πουθενά» , δεν επιτρέπεται να είναι συνθήματα κενά περιεχομένου, είναι απαραίτητο να συνδέονται με τις δέουσες πράξεις γιατί έτσι μόνο οι πολίτες θα βλέπουν με αξιοπιστία τους θεσμούς και τα πρόσωπα που τους υπηρετούν.

Εμείς αυτό το δρόμο ακολουθήσαμε  και πετύχαμε με την χτεσινή απόφαση ο Στρατής ο Παυλάκης , ο Κώστας ο Σκανδάλης και ο Δημήτρης ο Αντωνόπουλος με καθαρό το μέτωπο να μπορούν να κοιτούν τις Παριανές και τους Παριανούς στα μάτια και χωρίς να έχουν πάνω τους  ίχνος σκιάς ενοχής.

Για όλους εμάς που αγωνιστήκαμε  από το 2003 μέχρι το 2014 για μια καλύτερη Πάρο η υπόθεση του  Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση του ότι «ΔΕΝ είμαστε όλοι ίδιοι».
Πηγή : http://www.koinignomi.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...