13 Μαΐ 2017

Σε εκκρεμότητα η έκδοση της εγκυκλίου για την μίσθωση τμημάτων του αιγιαλού - Διαμαρτύρεται ο δήμαρχος Μυκόνου

Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στην έκδοση της προβλεπόμενης εγκυκλίου για την μίσθωση τμημάτων του αιγιαλού, με σημαντικές αρνητικές συνέπειες για τους επιχειρηματίες, τους ΟΤΑ και κυρίως τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου.
Γι’ αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τη Μύκονο, αλλά και πολλούς άλλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, ο δήμαρχος «του νησιού των ανέμων» Κωνσταντίνος Κουκάς απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του να επιληφθεί άμεσα του θέματος προκειμένου να εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος περί παραχώρησης της απλής χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας στους ΟΤΑ Α’ Βαθμού, αφού - σύμφωνα με τον κ. Κουκά - «κάθε μέρα που περνά χάνονται σημαντικά χρηματικά ποσά για το ελληνικό δημόσιο, οι επιχειρηματίες είναι έκθετοι και οι λουόμενοι δεν λαμβάνουν τις προσήκουσες υπηρεσίες».
«Έωλα τα συμφέροντα του δημοσίου, “όμηροι” οι επιχειρηματίες»
Όπως υποστήριξε ο δήμαρχος της Μυκόνου, παρόλο που η τουριστική σεζόν έχει πλέον αρχίσει δυναμικά, η μη έκδοση της συγκεκριμένης εγκυκλίου έχει σπάσει κάθε ρεκόρ καθυστέρησης, αφήνοντας έωλα τα συμφέροντα του δημοσίου, ενώ παράλληλα έχει λήξει από τις 30.04.2017 η παράταση της αριθ. ΔΔΠ0005159/586Β ΕΞ 2015/7.4.2015 ΚΥΑ (Β΄578), όπως ισχύει (ΦΕΚ Α΄ 78/26.05.2016).
Επιπλέον, τόνισε πως, στην παρούσα δυσμενή δημοσιονομική συγκυρία και την προσπάθεια ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας και τον έντονο διεθνή ανταγωνισμό, ιδίως στην περιοχή της Μεσογείου, όσον αφορά το πεδίο της παροχής υπηρεσιών τουρισμού, η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και συγχρόνως η ενίσχυση των δημοσίων εσόδων και της οικονομικής ζωής δια της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων κατά τη διαδικασία παραχώρησης της απλής χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού είναι επιτακτική.
Τέλος, παρόλο που αναγνώρισε πως η τροπολογία που ψηφίστηκε για την μίσθωση του αιγιαλού βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, επισήμανε πως έχει καθυστερήσει σημαντικά η εφαρμογή της, με αποτέλεσμα η έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου να βρίσκει τις παραλίες στον “αέρα” και τους επιχειρηματίες σε καθεστώς ομηρίας, καθώς ταυτόχρονα έχουν αρχίσει οι έλεγχοι από το Α.Τ. Μυκόνου.
(φωτό: i-mykonos.gr)
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...