11 Μαρ 2024

Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου για την εκτός σχεδίου δόμηση


Σε «περιορισμό της δυνατότητας οικοδόμησης και υποβάθμιση της αξίας των ακινήτων» θα οδηγήσει το νομοσχέδιο για την εκτός σχεδίου δόμηση, εκτιμά ο Γιώργος Στασινός.

O κ. Στασινός υποστήριξε στην Καθημερινή ότι το δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές πρέπει να διατηρηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί ο πολεοδομικός σχεδιασμός, σε τρία χρόνια. Όπως τόνισε, η κυβέρνηση δεν πρέπει να δεσμεύεται από τις αποφάσεις του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, αλλά να χαράξει τη δική της πολιτική για το ζήτημα. «Καμιά φορά οι κυβερνήσεις πιέζονται από αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και φιλοπεριβαλλοντικές οργανώσεις αλλά πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα, πρέπει να ζήσουν και οι άνθρωποι».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, αν περάσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, τότε το 80% από τα 3.200.000 ακίνητα θα στερηθούν οικοδομική άδεια. Για παράδειγμα, «αν υπάρχει ακίνητο που ως περιουσιακό στοιχείο ανέρχεται σε αξία 100.000 ευρώ, αύριο θα γίνει μηδέν εάν ο κληρονόμος δεν θα μπορεί να χτίσει».

Διαβάστε το άρθρο στην Καθημερινή.

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...