12 Μαρ 2024

Σύρος Νέα παράσταση-Ο «δήμαρχος», η μαριονέτα και το προκλητικό t-shirt


Νέα παράσταση
Ο «δήμαρχος», η μαριονέτα και το προκλητικό t-shirt

Σκληρή ανακοίνωση σε βάρος της δημοτικής αρχής, αλλά και του Νεωρίου από τον Άρη Ρώτα. Διαβάστε αναλυτικά:Μετά την από 09.03.2024 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έλαβε τη μορφή του “κατ’ επείγοντος”, διότι μόνο το συγκεκριμένο Σάββατο βόλευε τον εντολέα, γίναμε μάρτυρες μιας παρωδίας, η οποία αποσκοπούσε αποκλειστικά στη διαφήμιση του ναυπηγείου και στο να αποκοιμίσει για άλλη μια φορά τόσο τους εκπροσώπους, όσο και τους κατοίκους αυτού του τόπου.

Παρακολουθήσαμε τον εκπρόσωπο της διοίκησης του ναυπηγείου να αναλύει τις χορηγίες του, χωρίς να δεσμεύεται – παρότι του ζητήθηκε επανειλημμένως από εμάς – ούτε ποιοτικά, ούτε ποσοτικά, αλλά ούτε και χρονικά για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του ναυπηγείου. Αλλά και να αρνείται μετ’ επιτάσεως να γνωστοποιήσει στο Σώμα τη νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που η επιχείρησή του έχει υποβάλλει προς έγκριση, ώστε να διαπιστωθεί εάν οι περιβαλλοντικές επενδύσεις που ο ίδιος εξήγγειλε – όλως αορίστως – περιλαμβάνονται στη νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και άρα θα υλοποιηθούν άμεσα ή εάν αποτελούν απλώς υποσχέσεις.
Παρακολουθήσαμε τον κατ’ επίφαση δήμαρχο του νησιού να επιτρέπει την απαξία του Δημοτικού Συμβουλίου, επιβεβαιώνοντας τη θέση μας ότι η διοίκηση του ναυπηγείου δεν τρέφει κανένα σεβασμό προς το Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο – πώς να τρέφει άλλωστε όταν παρουσιάζεται στη συνεδρίαση με T-shirt μπλουζάκι με την επιγραφή “kill ‘em all for one” (:σκοτώστε τους όλους για έναν) (!!!) – και κατ’ επέκταση την κοινωνία της Σύρου και ότι η υποτακτική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής συνολικά, αλλά και ειδικότερα του κ. Αθανασίου, έχει τεράστια ευθύνη για τη στάση αυτή.
Η διοίκηση του ναυπηγείου δεν απάντησε σε καμία ερώτησή μας και επανέλαβε με ειρωνική διάθεση τα τετριμμένα περί συμφερόντων, η δε δημοτική αρχή έστρωσε κόκκινο χαλί να υποδεχθεί τον μέγα ευεργέτη και χορηγό.
Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έλαβε χώρα σε συνέχεια πιεστικών επιστολών του συνόλου της μειοψηφίας, προς τη δημοτική αρχή, προκειμένου να κληθεί η διοίκηση του ναυπηγείου και να ενημερώσει το Σώμα τί περιβαλλοντικά μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις της λειτουργίας του στο νησί. Αντ’ αυτού, ο κ. Αθανασίου μας υπενθύμισε πόσες χορηγίες (!!!) έχει κάνει στο νησί η συγκεκριμένη επιχείρηση. Το να πιέσει κι αυτός με τη σειρά του τη διοίκηση του ναυπηγείου να λάβει αυστηρότερα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των δημοτών, στο πλαίσιο επανέκδοσης των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του ναυπηγείου, ούτε που του πέρασε από το μυαλό (!!!)
Ήταν πράγματι εξαιρετική παράσταση. Συγχαρητήρια στους συνδιοργανωτές και ιδιαίτερα στο τμήμα πολιτισμού του Δήμου μας.

Άρης Ρώτας
Επικεφαλής «με σχέδιο για τη Σύρο»

Πηγή : https://www.logotypos.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...