14 Μαρ 2024

Σίφνος: Χωρίς αεροδιακομιδή


Υπό αντίξοες συνθήκες διακομίστηκε με σκάφος στη Σύρο 85χρονη ασθενής από τη Σίφνο. Ο Δήμος δεν μπορεί να συνάψει σύμβαση για αεροδιακομιδές εξαιτίας ενός νόμου του 2017.

Μάχη με τα κύματα έδωσε χθες σκάφος Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» που μετέφερε 85χρονη ασθενή στο νοσοκομείο της Σύρου.

Από το 2013 μέχρι το 2017 υπήρχε σύμβαση μεταξύ του Δήμου Σίφνου και της Interamerican για την άμεση διακομιδή ασθενών με εναέρια μέσα και αυτά τα τέσσερα χρόνια πραγματοποιήθηκαν 26 αεροδιακομιδές. Το 2017, με βάση τον νόμο 4484/2017, η δαπάνη ύψους €20.000 του Δήμου για τη σύμβαση με την Interamerican κρίθηκε παράνομη από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Σύμφωνα με τη Δήμαρχο Σίφνου Μαρία Ναδάλη, ως προσωρινή λύση τη δαπάνη ανέλαβε τα επόμενα χρόνια το Ίδρυμα Στήριξης του Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου «Σωτήρης Τριαντάφυλλος», το οποίο διαχειρίζεται δωρεές πολιτών και φίλων της Σίφνου.

Όμως σήμερα δεν υπάρχει ενεργή σύμβαση με αποτέλεσμα η διακομιδή να γίνεται με σκάφη που μισθώνονται από το ΕΚΑΒ, όπως αυτό που πάλεψε χθες με τα κύματα. «Υπάρχει φοβερή αγωνία και ανασφάλεια όταν γίνονται μεταφορές με αυτό το σκάφος υπό τέτοιες συνθήκες», δήλωσε η κα Ναδάλη. Ο Δήμος Σίφνου έχει αιτηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών την τροποποίηση του σχετικού νόμου ώστε να μπορούν οι Δήμοι να ενεργοποιούν συμβάσεις, όπως αυτήν με την Interamerican.

Πηγή : https://www.sustainablecyclades.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...