11 Μαρ 2024

Νάξος: αγορά αγελάδων από την Ολλανδία για την αντιμετώπιση της έλλειψης γάλακτος VIDEO


H Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου προχωρά στην αγορά περίπου 100 αγελάδων από την Ολλανδία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης πρώτης ύλης για την παραγωγή της γραβιέρας Νάξου ΠΟΠ και λοιπών τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων.

«Υπάρχουν επιμειξίες στη Νάξο, και η ζώνη γάλακτος του νησιού χρειάζεται ενίσχυση λόγω προβλημάτων με την πρώτη ύλη για την παραγωγή της γραβιέρας Νάξου ΠΟΠ», εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, στην εκπομπή Σήμερα του ΣΚΑΪ σε απευθείας σύνδεση από την Ολλανδία. Τα ζώα θα είναι 25-26 μηνών και μαζί με τα υπόλοιπα 50 που βρίσκονται ήδη στο νησί, αναμένεται να παράγονται 6 τόνοι γάλακτος ημερησίως. «Τα ζώα θα νοικιάζονται στον παραγωγό για την ενίσχυση της παραγωγής και της ζώνης γάλακτος».

Ο Γιώργος Μαργαρίτης, ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης κτηνοτροφικής μονάδας στη Νάξο, τόνισε πως η ενίσχυση της ζώνης γάλακτος και η βελτίωση της παραγωγής αποτελεί πολύ σημαντική κίνηση. «Διενεργούμε ενδελεχή διαδικασία επιλογής των ζώων, βασισμένοι στην εμπειρία μας, για να εξασφαλίσουμε ότι επιλέγουμε τα πλέον κατάλληλα για το μακρινό ταξίδι που έχουν μπροστά τους».

Πηγή :https://www.sustainablecyclades.gr/ 

to synoro blog

1 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...