17 Μαρ 2024

Δ. Λιανός: Με πυξίδα τη νησιωτικότητα προτείνεται νέο διοικητικό μοντέλο στην υγεία


Δ. Λιανός: Με πυξίδα τη νησιωτικότητα προτείνεται νέο διοικητικό μοντέλο στην υγεία 

Παραγωγική ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 13/3, στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που αφορούσε τη βελτίωση των δομών υγείας στα νησιά που ανήκουν στον Δήμο, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Λιανού.

Αφορμή για την ανοιχτή συνάντηση με φορείς της υγείας, στάθηκε η επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στις Κυκλάδες και τη Σύρο.

Παρουσία του κ. Λιανού, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, της Αναπληρώτριας Διοικήτριας του Νοσοκομείου Νάξου Καλλίτσας Φραγκίσκου, του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Βασίλη Ραπτάκη, γιατρών του νοσοκομείου, αλλά και άλλων στελεχών που κατέχουν καίριες θέσεις στον τομέα της υγείας, η τρίωρη συζήτηση στη συνάντηση, είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον, ενώ παρεμβάσεις έκαναν οι οι Μιχάλης Καπίρης, Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Νάξου, ο Σταμάτης Καπίρης ταξιδιωτικός πράκτορας και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Στήριξης Λάζαρος Θεόφιλος.

Από τις Μικρές Κυκλάδες τοποθετήθηκαν οι Αντώνης Κωβαίος (Κουφονήσι), Νικόλαος Νομικός (Σχοινούσα) και Δημήτριος Πράσινος (Δονούσα).

Στη συνάντηση αυτή παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται καθημερινά στον κλάδο της υγείας, οι δυσκολίες και οι προβληματισμοί των ιατρών και λοιπού προσωπικού, όσον αφορά το νοσοκομείου Νάξου.

Με αφορμή λοιπόν αυτή την παραγωγική κουβέντα, όπως αυτή την Τετάρτης στο Δημαρχιακό μέγαρο, ο Δημήτρης Λιανός πρότεινε ένα νέο διοικητικό μοντέλο στην υγεία, τουλάχιστον όσον αφορά τα πολύπαθα νησιά του Αιγαίου, που πολλές φορές βρίσκονται εκτεθειμένα, σε σχέση με τους κατοίκους της Πρωτεύουσας και των μεγάλων πόλεων, που έχουν άμεση πρόσβαση σε κεντρικά νοσοκομεία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Λιανός, αυτό το νέο μοντέλο, θα στηρίζεται σε μία ΔΥΠΕ, που θα έχει υπό την επίβλεψή της, αποκλειστικά και μόνο τα νησιά του Αιγαίου. Να δοθεί αποκλειστική έμφαση στη νησιωτικότητα και στην επίλυση των προβλημάτων αυτής.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αναφέρθηκε στο γεγονός πως το νοσοκομείο Νάξου πρέπει να είναι αυτοτελές, ενώ τόνισε την ιδιαίτερη σημασία να δημιουργηθεί ένα κέντρο υγείας στο Φιλώτι.

Τέλος, στο νέο αυτό διοικητικό μοντέλο, να δοθούν ακόμα πιο ισχυρά -οικονομικά- κίνητρα σε ιατρούς και προσωπικό ΕΚΑΒ, για να υπάρξει στελέχωση τόσο του νοσοκομείου, όσο και των πολυιατρείων και να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στον τρόπο αναζήτησης πόρων, βάσει πάντα της νησιωτικότητας.

Πηγή : https://www.kykladiki.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...