15 Μαρ 2024

Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας Οι τοποθετήσεις της στις συνεδριάσεις του λιμενικού ταμείου και της δημοτικής επιτροπής


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΣΕΡΙΦΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
1. Την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 συνεδρίασε το Λιμενικό Ταμείο σε δύο συνεδριάσεις η μία ήταν για τον προϋπολογισμό και η δεύτερη για διάφορα θέματα. Ήμασταν παρόντες και στις δύο συνεδριάσεις τα μέλη που εκπροσωπούν τον Δήμο Σερίφου ήτοι: η κυρία Ρώτα Αικατερίνη κι ο κύριος Γκιολές Δημήτριος.
Εκεί ο υποφαινόμενος υποστήριξα α) ότι για τον καθαρισμό της Χερσαίας ζώνης Σερίφου κωδικός δαπάνης 206279007, ενώ στον προϋπολογισμό 2023 είχε προϋπολογιστεί ποσό 19.000,00 ευρώ στον προϋπολογισμό του 2024 για το νησί μας δεν είχε συμπεριληφθεί κανένα ποσό. Μας απάντησε ο υπεύθυνος από το Λιμενικό Ταμείο ότι θα πρέπει να γίνει ένα σχέδιο δαπανών το οποίο δεν έχει δοθεί ακόμα από την Δημοτική μας Αρχή για να γίνει η προγραμματική σύμβαση που είχε διακοπεί από τον 9ο/2023. β) Επίσης στους κωδικούς 206737003 παραχωρήσεις- παροχές, ποσό 12.500,00 ευρώ που στον προϋπολογισμό του 2023 είχε συμπεριληφθεί δεν υπήρξε καμία εκτίμηση πληρωμής.

Το ίδιο στους κωδικούς 30621007 συντήρηση κι ευπρεπισμός μόνιμων εγκαταστάσεων λιμανιού 13.888,00 ευρώ, 30262014 εργασίες επισκευής δικτύων 6.200,00 ευρώ, 207335003 επισκευές ηλεκτρισμού ποσό 8.060,00 ευρώ, σε όλα αυτά μας απάντησαν ότι θα πρέπει να γίνουν οι προγραμματικές συμβάσεις που δεν έχουν γίνει και με αναμορφώσεις του προϋπολογισμού, προσεχώς θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα. Τέλος για τον κωδικό 647412019 μελέτη κατασκευής υποδομών κρουαζιέρας λιμένα Λιβαδίου ποσό 37.076,00 ευρώ που ξανά εισάγεται στον προϋπολογισμό του 2024 όπως το 2023 χωρίς καμία εκτίμηση πληρωμής το 2023 σε αυτό το σημείο μας δήλωσαν υπεύθυνα ότι η μελέτη έχει παραδοθεί από τον επιβλέποντα, θα μας γίνει παρουσίαση της και θα κοιτάξουν να βρεθεί χρηματοδότηση της από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Εν ολίγοις όλες οι παρατηρήσεις μου πήραν την απάντηση ότι θα πρέπει να γίνουν προγραμματικές συμβάσεις με τον Δήμο μας που δεν έχουν γίνει μέχρι τώρα.
2. Στις 12 Μαρτίου συμμετείχαμε μαζί με την συνάδελφο κυρία Σγουρδαίου Αικατερίνη στην συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Το θέμα ήταν κατεπείγον κι αφορούσε την έγκριση υποβολής πρότασης για την πράξη «Νέες Ψηφιακές Εφαρμογές για την Τουριστική Προβολή και Προώθηση του Πολιτιστικού Αποθέματος του Δήμου Σερίφου» συνολικού προϋπολογισμού 296.732,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ. Υποστηρίξαμε με την συνάδελφο την απαραίτητη ψηφιοποίηση του Αρχείου του Δήμου που έγινε αποδεκτή αν τελικά μας εγκρίνουν την χρηματοδότηση και ψηφίσαμε ομόφωνα την πρόταση.
3. Επίσης Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής μας Παράταξης «Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας» θα πάρουμε μέρος και θα διατυπώσουμε τις απόψεις μας στην διαβούλευση που διοργανώνει ο Δήμος Σερίφου και το εργαστήριο Τοπικής Νησιωτικής Ανάπτυξης με θέμα « Τι Σέριφο Έχουμε Τι Σέριφο Θέλουμε». Επίσης ως δημοτική παράταξη ζητήσαμε να γίνει παράλληλη κάλυψη μέσω τηλεδιάσκεψης ώστε και οι συμπατριώτες μας που είναι εκτός Σερίφου να μπορούν να παρακολουθήσουν, μέχρι τώρα δεν έχουμε κάποια απάντηση κι απ ότι φαίνεται το αίτημα μας δεν θα γίνει αποδεκτό.
4. Τέλος στην γύρα της «Καπετανίας» που διοργανώνει ο Δήμος μας θεωρούμε ότι αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά γιατί μας θυμίζει ήθη κι έθιμα του νησιού μας που δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστούν. Επίσης θεωρούσαμε ότι το θέμα αυτό έπρεπε να περάσει από πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο για να ακουστούν όλες οι προτάσεις των Δημοτικών Συμβούλων (πράγμα που δεν έγινε) ώστε να οργανωθεί καλύτερα και να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.
Για την «ΣΕΡΙΦΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»
Ο Επικεφαλής της παράταξης
και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σερίφου
Γκιολές Δημήτρης
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...