2 Μαΐ 2017

Διάπλους 2017: Σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος καλλιεργούμε την αριστεία στα νησιά

Τις πρώτες επαφές με εκπαιδευτικούς των νησιών τα οποία καλύπτονται από τον φετινό διάπλου της +πλευσης, κάνει η αντιπρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Pierce, Deree, ALBA) Κλώντια Καρύδη Μπενοπούλου, που για πρώτη φορά συμμετέχει εθελοντικά στις δράσεις της ομάδας.
 
Το κολλέγιο Pierce προσφέρει, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη +πλευση, διαδικτυακή πρόσβαση στις σημειώσεις σειράς μαθημάτων του Γυμνασίου και του Λυκείου, ασκήσεις και συμπληρωματική ύλη, στους μαθητές και τους καθηγητές των νησιών αυτών.
 
Η πρόσβαση αυτή προσφέρεται διαδικτυακά μέσα από on-line σύστημα διαχείρισης μαθημάτων που έχει αναπτύξει το Κολλέγιο για την ενίσχυση και απλοποίηση της μαθησιακής εμπειρίας μαθητών και εκπαιδευτικών. Για τη χρήση του, προβλέπεται ολιγόωρη εκπαίδευση μέσω Skype.
 
Η κ. Καρύδη Μπενοπούλου είχε την ευκαιρία να συζητήσει προσωπικά με τους εκπαιδευτικούς για τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδoς, στην άσκηση του λειτουργήματός τους, στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης.
 
Παράλληλα, τους ενημέρωσε για την δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής μαθητών σε δύο καλοκαιρινά προγράμματα του Pierce, στις εγκαταστάσεις του στην Αγία Παρασκευή:
  • το Summer Camp, διάρκειας μία ή δύο εβδομάδων, που συνδυάζει αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, για μαθητές ηλικίας 6-12 ετών
  • το αγγλόφωνο Leadership Academy, διάρκειας τριών εβδομάδων για μαθητές ηλικίας 13-17 ετών
Η ανταπόκριση από εκπαιδευτικούς ήταν αξιοσημείωτη, ενώ ήδη εντοπίστηκαν τα πρώτα παιδιά που αξίζει και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα προγράμματα αυτά.Πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι το Deree συμμετείχε στην προσφορά ηλεκτρονικού και άλλου εκπαιδευτικού εξοπλισμού για τα σχολεία των απομονωμένων και ακριτικών νησιών στο φετινό διάπλου της +πλευσης.
Πηγή : http://symplefsi.org/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...