16 Μαΐ 2017

Aνδρος Τα εξώδικα, το facebook, οι παιδικές χαρές και στο βάθος… αεροδρόμιο!!!

Πλέον στον Δήμο Άνδρου η πολιτική συζήτηση έχει φύγει από το Δημοτικό Συμβούλιο και έχει μεταφερθεί στα εξώδικα και στο facebook!!! Ο σχεδιασμός πάντως της Άνδρου πέρασε πλέον σε ανώτερη φάση: μπλοκαρίστηκε μάλλον διαδικαστικά από το ΥΠΕΣ και τον "σύντροφο καθοδηγητή" ο ΧΥΤΥ! Αλλά ευτυχώς υπάρχει σχεδιασμός στον Δήμο για... αεροδρόμιο!
Τα εξώδικα
Μάθαμε πως η δημοτική σύμβουλος Μ. Βασιλοπούλου κατέθεσε κάποια εξώδικα στον Δήμο Άνδρου. Θα ασχοληθούμε με δύο που έχουν ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον:
(α) Το πρώτο κατά του δημάρχου γιατί δεν τις παραδίδει έγγραφα σχετικά με τον προϋπολογισμό. Ο δήμαρχος και ο επί των οικονομικών αντιδήμαρχος έχουν μια ιδιότυπη αντίληψη για τον Δήμο: θεωρούν πως… είναι δικός τους!!! Όπως θεώρησαν «δικά» τους τα νέα φωτιστικά και τα έβαλαν όπου ήθελαν (φωτίζοντας ακόμα και το δρόμο για το σπίτι τους!!!) έτσι θεωρούν «δικά» τους και όλα τα έγγραφα και παραδίνουν όσα θέλουν, όποτε θέλουν και αν θέλουν!!!
Έτσι η Μ. Βασιλοπούλου τους έστειλε… εξώδικο!!! Να δούμε αν θα φτάσουν και στα δικαστήρια!!! Υπενθυμίζουμε βεβαίως πως την πολιτική των εξωδίκων την ξεκίνησε η διοίκηση Σουσούδη! Και η άσκηση διοίκησης μέσω εισαγγελέων είναι και αυτό έργο που συμβαίνει επί της σημερινής διοίκησης…
(β) Το δεύτερο λέγεται κατά του αντιδημάρχου για την κριτική που άσκησε στην απουσία της αντιπολίτευσης στο facebook!!! Αν δεν το ξέρετε από εκεί κάνουν "διάλογο" (ή μάλλον αλληλοκατηγορούνται) οι περισσότεροι αιρετοί στον Δήμο Άνδρου!!!
Δεν θα μπούμε στην ουσία του θέματος γιατί θεωρούμε μεγάλο λάθος η πολιτική συζήτηση να γίνεται με εξώδικα! Απλώς υπενθυμίζουμε πως και αυτή την μέθοδο έφερε πρώτη φορά στην Άνδρο η διοίκηση Σουσούδη-Βουραζέρη…
Σχέδια για… αεροδρόμιο!!!
Κι ενώ συμβαίνουν τα παραπάνω ο υπεύθυνος μελετητής της διοίκησης Σουσούδη περιέρχεται το νησί και συζήτα με παράγοντες για την χάραξη του νέου πενταετούς σχεδιασμού! Πολύ σωστά θα πείτε: αφού δεν γίνεται διάλογος για τα τρέχοντα ας μιλήσουμε για τα μελλούμενα!!!
Συζήτησε για βιολογικούς (αλλά δεν ήξερε τον περιφερειακό σχεδιασμό), συζήτησε για ύδρευση (αλλά δεν ήξερε τα νερά), συζήτησε για τον ΧΥΤΥ και κατέληξε στην ορθότητα της επιλογής. Δεν ξέρει όμως πως ο ΧΥΤΥ ξαναμπλοκαρίστηκε πάλι με διαδικαστικά τερτίπια από το ΥΠΕΣ και τον πρώην «σύντροφό» του!!!!  Ή, μήπως ξέρει, αλλά άσε κουβέντα να γίνεται…
Έμαθε πολλά και καινούρια, λοιπόν, ο μελετητής κ. Ν.Κ. Δίπλα του η αρμόδια για όλα κ. Λ. Πολίτου μάθαινε από τις συζητήσεις πράγματα πρωτόγνωρα γι’ αυτήν!!! Και μάθαμε κι εμείς από τον μελετητή πως στον σχεδιασμό θα μπει κι… ένα αεροδρόμιο!!! Πολύ σωστά για να μην ταξιδεύουμε τα σκουπίδια μας μόνο δια θαλάσσης...
Και η χρηματοδότηση περιμένει!
Και ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω ήρθε στο Εν Άνδρω η εισήγηση της Περιφέρειας και του Επάρχου Άνδρου για την προγραμματική σύμβαση 3 παιδικών χαρών σε Γαύριο, Μπατσί, Χώρα (Νειμποριό) για 85.000 ευρώ!!!
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Π.Ν.Α και Δήμου Άνδρου, για την υλοποίηση του έργου  ''Κατασκευή Παιδικών Χαρών Δήμου Άνδρου''.   Σας στέλνουμε συνημμένα την Προγραμματική Σύμβαση (Π.Σ) μεταξύ της  ΠΝΑ  και του Δήμου Άνδρου  για την υλοποίηση του έργου  ''Κατασκευή Παιδικών Χαρών Δήμου Άνδρου'' .  Αναλυτικότερα θα κατασκευαστούν  χώροι Αθλοπαιδιών στις Περιοχές, Χώρα Άνδρου, Μπατσί και Γαύριο σύμφωνα με τις Τεχνικές Προδιαγραφές για την Κατασκευή και Λειτουργία Παιδικών Χαρών.... Ο Προϋπολογισμός   για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 132.000,00€... Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει με το ποσό των 85.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Κυκλάδων), και θα βαρύνει τον ΚΑΕ 071.9479στ12. Ο Δήμος Άνδρου θα χρηματοδοτήσει  με το υπόλοιπο ποσό από ιδίους πόρους του Δήμου. Στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης προτείνονται, ο  Περιφερειακός  Σύμβουλος Δημήτριος Λοτσάρης,  με αναπληρωτή  τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Βιτάλη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Γιαγιά, με αναπληρωτή του τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Νικόλαο Βενάκη.
Το πρόβλημα όμως με την σύμβαση της Περιφέρειας και την εισήγηση του Επάρχου είναι πως ΔΕΝ έγινε το δημοτικό συμβούλιο για την έγκριση και από μεριάς Δήμου (λόγω της αποχής των συμβούλων της αντιπολίτευσης). Έτσι το έργο και η Περιφέρεια πρέπει να περιμένουν για να λύσουν τις διαφορές τους οι αντίπαλες παρατάξεις και να γίνει κάποτε… δημοτικό συμβούλιο!!!
Ενώ αυτοί χτενίζονται…
Και εδώ φτάνουμε στο τελευταίο σημείο των διαπιστώσεων μας που προκαλούν θλίψη σε κάθε λογικό κάτοικο της Άνδρου. Ο Δήμος Άνδρου είναι διαπιστωμένο πως τελεί σε καθεστώς μεγάλης δυσλειτουργίας εδώ και πάρα πολύ καιρό καθώς είναι παγιδευμένος από μια αδύναμη και ανεπαρκή διοίκηση και από μια απούσα και αναποτελεσματική αντιπολίτευση.
(α) Υπάρχει προφανής δυσλειτουργία από την αδυναμία της διοίκησης Σουσούδη που πορεύεται 3 χρόνια μετά την εκλογή της με αντιπολιτευτικές κορώνες αδυνατώντας να καταλάβει τις ανεπάρκειες στην διοίκηση. Αρκεί να πούμε πως έχουμε φτάσει πλέον στον Ιούνιο και Ο Δήμος Άνδρου ΔΕΝ έχει προϋπολογισμό!!! Και ενώ δεν έχει προϋπολογισμό για το 2017 πρέπει μέχρι τέλος Αυγούστου να καταθέσει προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2018!!!
 (β) Και υπάρχει προφανής δυσλειτουργία από την αδυναμία και την πλήρη αναποτελεσματικότητα της αντιπολίτευσης να αρθρώσει κάποιο λόγο και καταθέσει κάποιες προτάσεις στα τρέχοντα, αλλά και στα σοβαρά ζητήματα της Άνδρου. Αρκεί να πούμε πως η αντιπολίτευση (Γ. Καπάκης και τρεις ανεξαρτητοποιημένοι σύμβουλοι) με το μόνο που απασχολούνται εδώ και ενάμιση χρόνο είναι για το πως ΔΕΝ θα γίνει ΧΥΤΥ στην Άνδρο!!! Επέλεξαν ως μόνη μέθοδο, λοιπόν, την διαρκή αποχή από το Δημοτικό Συμβούλιο μπλοκάροντας κάθε απόφαση, ακόμα και στα τρέχοντα θέματα λειτουργίας του Δήμου Άνδρου. Σε αυτή την μέθοδο βρήκαν συμπαραστάτη λόγω πλήρους ανεπάρκειας να ασκήσει αντιπολίτευση και τον Φ. Αθανασίου.
Όλα τα παραπάνω δηλούν πως ο Δήμος Άνδρου έτσι δεν πάει πουθενά. Και μαζί του και η Άνδρος….


«Εν Άνδρω»
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...