4 Μαΐ 2017

Φολεγανδρος «αν δεν σπάσεις αβγά, ομελέτα δεν τρως».

Δημοτική παράταξη: ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ – Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Στις 26.4.2017, και σε συνέχεια της ερώτησης 1540/28.11.2016 που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νικόλαος Συρμαλένιος, Αντώνιος Συρίγος και Νικόλαος Μανιός, ενημερωθήκαμε* ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ομόφωνα γνωμοδότησε πως ο Δήμαρχος Φολεγάνδρου κ. Ελευθέριος Βενιός τέλεσε από δόλο το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος και επιβάλει σε αυτόν την πειθαρχική ποινή αργίας δύο μηνών.
Η δημοτική παράταξη Φολέγανδρος – Η Δύναμη στους Πολίτες εφράζουμε τη σχετική ικανοποίησή μας για την παραπάνω απόφαση, η οποία σημειωταίον ανακοινώνεται περίπου ένα χρόνο μετά την τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Αιγαίου σε βάρος του δημάρχου κ. Βενιού για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση με ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή. 
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η απόφαση αυτή θα καθυστερούσε κι άλλο να δει το φως της ημέρας ή ενδεχομένως να είχε και διαφορετική έκβαση, εάν η παράταξή μας δεν είχε κινηθεί συντονισμένα, αποφασιστικά και με αδιάσιστα στοιχεία προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Είμαστε όμως και πεπεισμένοι ότι η απόφαση αυτή έρχεται ως «χάδι στ’ αφτιά» κάποιων, ενώ αλλού επιχειρεί να «χρυσώσει το χάπι». Περιμένοντας με ενδιαφέρον να δούμε πώς, πότε και με ποιον τρόπο θα εξελιχθεί η εντολή (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου 9392/15.2.2017) για διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην οικονομική διαχείριση και έλεγχο εσόδων του Δήμου Φολεγάνδρου για τα έτη 2012-2015, δεν μπορούμε παρά να επικαλεστούμε τη λαϊκή ρήση:
«αν δεν σπάσεις αβγά, ομελέτα δεν τρως». 
Πηγή : https://mileikanea.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...