16 Μαΐ 2017

«Δίχασε» το «Αναπτυξιακό Όραμα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου»

Αφορισμό (από τον κ. Χατζημάρκο), αλλά και απόρριψη (από τη μειοψηφία) δέχθηκε η λέξη «όραμα» στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την έγκριση του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.
Μετά τη σχετική εισήγηση του προϊσταμένου Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Αντώνη Λούβαρη, σύσσωμες οι παρατάξεις της μειοψηφίας εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους.
Για «καθαρά επιχειρησιακή παρουσίαση» και για «πρόγραμμα χωρίς στόχους, χωρίς όραμα και χωρίς ιεράρχηση των αναγκών της Περιφέρειας» έκανε λόγο ο Γιάννης Μαχαιρίδης που ανέφερε ότι «οι πόροι που έχει η παρούσα περιφερειακή αρχή από το ΕΣΠΑ είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που είχαμε εμείς». Στη συνέχεια, ο Τζώρτζης Μακρυωνίτης (σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας) αιτιολόγησε την ψήφο της παράταξης του, λέγοντας ότι δεν θέλει να ακυρώσει «την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει από τους υπηρεσιακούς παράγοντες».
Λευκό ψήφισαν επίσης, η «Νησιωτική Ανατροπή» και η «Ελληνική Αυγή για Ν. Αιγαίο», με τον κ. Σπύρου να υποστηρίζει ότι θα πρέπει επιτέλους να γίνει «μια σοβαρή συζήτηση για έναν ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιφέρειας, που θα είναι και το ισχυρό της όπλο απέναντι στο αθηνοκεντρικό κράτος». «Οδηγούμαστε στην ανάπτυξη της υπανάπτυξης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπύρου.
perifereiako 15 05 2017 4
«Απλά δημιουργούμε εντυπώσεις»
Στην αντεπίθεση πέρασε, αρχικά, ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης. «Έχουν ξεκινήσει τα όργανα των εκλογών της αυτοδιοίκησης. Το καλύτερο σχέδιο να έρθει, δεν υπάρχει περίπτωση να εγκριθεί. Θα ήταν γενναίο από τις παρατάξεις να το παραδεχόντουσαν και να ήταν πιο συγκεκριμένες [...] Απλά δημιουργούμε εντυπώσεις» υποστήριξε ο κ. Ζαννετίδης.
Στον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας απάντησε η Ελευθερία Φτακλάκη, η οποία επισήμανε ότι «δεν είναι σωστό να απαξιώνεται η τοποθέτηση της μειοψηφίας, όταν έρχεται με επιχειρήματα». «Σας δώσαμε πολιτικό χρόνο και καλό θα είναι να θυμηθείτε τι “πλάτη” έχουμε βάλει όλα αυτά τα χρόνια» είπε η κ. Φτακλάκη.
perifereiako 15 05 2017 5
Καυστική τοποθέτηση από τον Γ. Χατζημάρκο
Πιο καυστικός στην τοποθέτηση του ήταν ο περιφερειάρχης. «Δεν κάναμε ποτέ χρήση της λέξης “όραμα”. Αφήνω να κρίνει ο κόσμος όλους αυτούς που κυβέρνησαν με “όραμα” και πώς κατέληξε αυτό το “όραμα”» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζημάρκος, ο οποίος επιτέθηκε στους κ.κ. Μαχαιρίδη και Σπύρου.
Υψώνοντας αρκετές φορές τον τόνο της φωνής του, ο κ. Χατζημάρκος χαρακτήρισε «ανέκδοτο της ημέρας» τον ισχυρισμό του κ. Μαχαιρίδη για τους πόρους που διαθέτει η περιφερειακή αρχή». «Δίνει σήμερα παράσταση ο Μαχαιρίδης [...] Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας έχει γίνει συνήθεια [...] Είναι η “σχολή” Μαχαιρίδη να λες θηριώδη ψέματα, μπας και μείνει κάτι» ήταν κάποια από αυτά που ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος.
Για την ιστορία, να αναφερθεί ότι θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με 14 λευκές ψήφους, εκ των οποίων δύο ήταν των Δωδεκανήσιων περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας κ.κ. Ζωγραφίδη και Κουνάκη.
Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...