3 Μαΐ 2014

Μέ Σερφιώτικο sushi και τσιγαρίδες στο τριήμερο festival της Aegean Cuisine

3/5/2014
O Μάιος έχει γεύση από Κυκλάδες και γιορτάζει στις 9,10 και 11 Μαΐου στο Μουσείο Μπενάκη. Η Σέριφος εκπροσωπείται μέ .Σεριφιώτικες τσιγαρίδες και Σεριφιώτικο sushi

 Chefs in Residence – Live Cooking Sessions
 Κυκλάδες – Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός 2014

 Μια πανδαισία μαγειρικής τέχνης και απόλαυσης με ονομασία προέλευσης Aegean Cuisine.

Για πρώτη φορά μια αντιπροσωπευτική κιβωτός γεύσεων και γαστρονομικού πολιτισμού έρχεται στην Αθήνα με εμπνευσμένες συνταγές δημιουργικής κουζίνας αλλά και της τοπικής αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομικής παράδοσης των Κυκλάδων.

 Στo κεντρικό live cooking stage των Ημερών Γαστρονομίας ανεβαίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ καταξιωμένοι άνθρωποι της μαγειρικής τέχνης εκπροσωπώντας αντιπροσωπευτικούς γαστρονομικούς νησιωτικούς προορισμούς των Κυκλάδων.

 Ο Βασίλης Ζαχαράκης από την Σαντορίνη και το εστιατόριο «Νυχτέρι», παρουσιάζει: Χοιρινό με φάβα, κρούστα λιαστής τομάτας και σφουγγαράκι.

 Ο Γιάννης Γαβαλάς από την Μύκονο και το εστιατόριο «Bakalo» παρουσιάζει: Κυκλαδίτικους Τυρολουκουμάδες-Σφουγγάτα

 Η Σοφία Παπαδημητρίου από το εστιατόριο «Νικόλας της Σχοινούσας» παρουσιάζει τη θρυλική αστακομακαρονάδα της.

 Ο Στέφανος Στεφανίδης από τη Σέριφο και το εστιατόριο «Μεταλλείο», παρουσιάζει: Σεριφιώτικες τσιγαρίδες και Σεριφιώτικο sushi

 Η Λίνα Φουρνιστάκη από τη Σύρο και το εστιατόριο «Αλλού Γυαλού»

 Ο Γιάννης Βάσιλας από την Νάξο και το εστιατόριο «Αξιώτισσα», παρουσιάζει: Πεσκανδρίτσα σε σάλτσα ζαφοράς με λαχανικά.

 Η Αντωνία Ζάρπα από την Τήνο και το εστιατόριο «Θαλασσάκι» παρουσιάζει: Αφράτη ταραμοσαλάτα με μελάνι σουπιάς.

 Ο Νίκος Φραζέσκαρος από την Σίφνο και το εστιατόριο «Τσικάλι», παρουσιάζει: Αρνί σε πήλινο σκεύος μαριναρισμένο με ντόπιο μπρούσκο κρασί και ψιλοκομμένο άνηθο.

 Ο Βασίλης Παπίκινος από την Μήλο και το εστιατόριο «Αλευρόμυλος», παρουσιάζει: Ρυζότο μελιτζάνας και αρνί στο φούρνο με πελτέ μήλου.

 Ο Κώστας Μπουγιούρης από τη Σύρο και το εστιατόριο «Ηλιοβασίλεμα»

 Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος από την Νάξο, και το «Ραντεβού» ζαχαροπλαστείο – catering, παρουσιάζει: Μήλα με κίτρο Νάξου και μους κοπανιστής μαζί με ποτό μοχίτο από κίτρο Νάξου και μαστίχα Χίου.
 Πηγή : http://www.tinostoday.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...