23 Φεβ 2017

Το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ - Ποινικές ευθύνες Δημάρχων - Αποζημίωση Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων - Οφειλές πολιτών

Το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα περιλαμβάνει περισσότερα από 100 άρθρα, αναμένεται να......
κατατεθεί για διαβούλευση, την επόμενη εβδομάδα ή το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.
Μόλις ολοκληρωθεί η ψήφιση του νομοσχέδιου του υπουργείου του ΥΠΕΣ που αφορά μεταξύ άλλων και το άρθρο για την καταβολή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων, η ηγεσία του ΥΠΕΣ, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, θα φέρει σε διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ.
Αυτό είχε επισημάνει πρόσφατα και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας στον εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδα Γρηγοράκο όσο και στον εισηγητή της ΝΔ Μάκη Βορίδη οι οποίοι ταύτισαν το υπό συζήτηση ν/σ με αυτό για τους ΟΤΑ.
Τι θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο
Το πολυνομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, έρχεται να προωθήσει επείγουσες και αναγκαίες ρυθμίσεις που θα επιλύσουν πρακτικά ζητήματα που έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους δήμους, ενώ φιλοδοξεί να δώσει και οριστικές λύσεις σε ζητήματα που αφορούν τους εργαζομένους.
Ανάμεσα στα άλλα, το πολυνομοσχέδιο, θα περιλαμβάνει:
  • Το θέμα της επαναφοράς της διάταξης για την αποζημίωση των μελών των Δημοτικών Συμβουλίων για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις.
  • Θα δίνει λύση για το θέμα της δυνητικής αντιμισθίας όλων των αντιδημάρχων, καθώς και στις δύο περιπτώσεις, οι αιρετοί έρχονται αντιμέτωποι με σημαντικές απαιτήσεις απουσίας από την εργασία τους και εξόδων μετακίνησης.
  • Επίσης θα υπάρχει άρθρο που θα αφορά το θέμα των «ποινικών ευθυνών» των Δημάρχων.
  • Πρόβλεψη θα υπάρχει και για τις νέες δυνατότητες που θα δίνονται στους ΟΤΑ για την συμμετοχή τους, σε επενδυτικά έργα.
  • Επίσης θα περιέχει ρύθμιση που θα αφορά τις οφειλές των πολιτών προς τους Δήμους, όπου θα δίνεται η δυνατότητα για την αποπληρωμή τους, σε μεγαλύτερο αριθμό δόσεων.
  • Με άρθρα του πολυνομοσχεδίου θα επιχειρηθεί να διευθετηθούν και εργασιακά ζητήματα χιλιάδων δημοτικών υπαλλήλων, όπως των εργαζόμενων στην καθαριότητα που, όπως προβλεπόταν στο πολυνομοσχέδιο Κουρουμπλή, τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και το γάλα που τους οφείλεται από προηγούμενα έτη θα τους καταβληθούν σε χρήμα.
  • Παράλληλα θα ρυθμίζονται και μισθολογικά θέματα εργαζομένων, όπως το ύψος του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
Πηγή : http://mykonosticker.com

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...