23 Φεβ 2017

Ιστοσελίδα-απάτη νοίκιαζε βίλες-μαϊμού σε τουρίστες στις Κυκλάδες

Κομπίνα εις βάρος ξένων τουριστών που ήθελαν να περάσουν το καλοκαίρι τους στην Άνδρο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων αποκαλύφθηκε στο διαδίκτυο. Μία ταξιδιωτική ιστοσελίδα υπό την ονομασία «cycladesrentals.com» εξαπατούσε ταξιδιώτες που ήθελαν να νοικιάσουν βίλες για τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά και κυρίως στις Κυκλάδες.
Την είδηση μετέδωσε ο Independent από το Λονδίνο, που ζήτησε από τις αρχές το κλείσιμο της ιστοσελίδας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η εν λόγω ιστοσελίδα χρησιμοποιούσε φωτογραφίες από αυθεντικά ταξιδιωτικά site και οι διαχειριστές της ισχυρίζονταν ότι δραστηριοποιείτο «στον τομέα των πολυτελών τουριστικών επιχειρήσεων εδώ και δεκαετίες», ενώ είχε συσταθεί τον τελευταίο μήνα.
 
Όπως έλεγαν οι κυβερνο-εγκληματίες «για να φτιάξουμε τη συλλογή μας ψάξαμε, επισκεφθήκαμε, μείναμε και αξιολογήσαμε δεκάδες κατοικίες, βίλες με θέα τη θάλασσα και εστιάσαμε στην πολυτέλεια, την ποιότητα την ιδιωτικότητα και τις παροχές». Στην πραγματικότηταείχαν κλέψει αυτές τις φράσειςαπό το αυθεντικό ελληνικό «Blue Villas», καθώς και τις εικόνες από μία σειρά εταιρειών ενοικίασης βιλών!
Η ίδια συμμορία θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από δύο ακόμη τέτοια πλαστά site το  Canarian  Luxury Villas και το Verbier Chalet Rentals. Όλα αυτά μοιράζονται το ίδιο διαφημιστικό αντίγραφο, το οποίο έκλεψαν από την Health Holiday Company με έδρα το Λονδίνο. 
Οι φωτογραφίες στο Cyclades Rentals είχαν κλαπεί από πραγματικές επιχειρήσεις. Μάλιστα, έφτιαχναν και τις δικές τους ψεύτικες αξιολογήσεις, χωρίς να δίνουν σημασία στις λεπτομέρειες. Παράλληλα, το μοντέλο που χρησιμοποιούσαν οι απατεώνες και στις τρεις ιστοσελίδες ήταν πληρωμή μέσω τραπεζικού εμβάσματος, μια συναλλαγή που δεν μπορεί να αντιστραφεί.
Προς το παρόν παραμένει άγνωστο πόσοι από τους υποψηφίους αλλοδαπούς ενοικιαστές εξοχικών κατοικιών και στην Άνδρο εξαπατήθηκαν και ποια σπίτια «είχαν βάλει στο μάτι» στο νησί οι αετονύχηδες.
Η ευρωπαϊκή διαδικτυακή έρευνα συνεχίζεται και από τις καταγγελίες των θυμάτων, θα εξακριβωθεί το μέγεθος της απάτης.
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...