24 Φεβ 2017

Κίνητρα από την Περιφέρεια σε 32 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων

  • Κίνητρα σε 32 ακόμη ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, παρέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για την στελέχωση των υγειονομικών μονάδων των νησιών

  • Επείγουσα επιστολή σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη τους

Κίνητρα για τριάντα δύο (32) ακόμη θέσεις ιατρών ειδικότητας παρέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων, των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων και των Κέντρων Υγείας στα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.Όπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας, η οποία, λαμβάνοντας υπόψιν την συνεχή και κλιμακούμενη υποστελέχωση των δομών υγείας στα νησιά, αποφάσισε, στο τέλος του 2014, την παροχή κινήτρων σε γιατρούς αγροτικούς και επικουρικούς, που δέχονται να υπηρετήσουν σε κενές θέσεις ΠΙ, ΠΠΙ, ΚΥ και Νοσοκομείων της Περιφέρειας.
Το ύψος της αποζημίωσης ανά μήνα ανέρχεται σε 450 ευρώ (επιπλέον της μισθοδοσίας του Υπουργείου Υγείας) για όλη τη διάρκεια της θητείας τους. Το σύνολο των ιατρών που θα αποζημιώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ανέρχεται σε 85, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ήδη υπηρετούν 20 αγροτικοί ιατροί, οι οποίοι εισπράττουν την αποζημίωση των 450 ευρώ.
Σημειώνεται ότι, προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις των γιατρών στα νησιά, στην περίπτωση που δεν υπάρχει εγγεγραμμένος στον κατάλογο ιατρός, ο οποίος κατέχει την αιτούμενη ειδικότητα (Παθολόγος ή γενικής Ιατρικής), πλέον δίδεται η δυνατότητα μετατροπής της ειδικότητας σε άλλη, για την οποία υπάρχει υποψήφιος στον πίνακα των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με την σχετική Υπουργική Απόφαση.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν υφίσταται περιορισμός στην ειδικότητα των ιατρών που επιθυμούν να στελεχώσουν τις δομές υγείας των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ότι η αποζημίωση θα χορηγηθεί σε όλες τις κλινικές και εργαστηριακές ειδικότητες, (Παθολογικές και Χειρουργικές) που θα εργαστούν ως επικουρικοί, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.
Για την πλήρωση των 32 θέσεων επικουρικών γιατρών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Εντεταλμένος για Θέματα Υγείας, κ. Νίκος Καραμαρίτης, έχει ήδη αποστείλει έγγραφο με την μορφή του επείγοντος, σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, για να ενημερώσουν τα μέλη τους που επιθυμούν να υπηρετήσουν στις υγειονομικές μονάδες των νησιών.
Επισυνάπτεται ο πίνακας των 32 θέσεων επικουρικών γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, όπως συντάχθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, για τις οποίες μπορούν να γίνουν άμεσα αιτήσεις στην 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.

Πηγή : http://cyclades24.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...