16 Φεβ 2017

Σε άμεση υλοποίηση του προγράμματος "Taste the seasons" προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ξεκίνησαν οι συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς για τα πρότζεκτ "Aegean Gardener" και "Aegean mamas know best".....
Η  έναρξη του προγράμματος "Taste the seasons" στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης,  ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Στη σύσκεψη όπου συμμετείχαν ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης κ. Άγγελος Ανανίας, ο πρόεδρος του Φυτωρίου κ. Μιχάλης Μπαριανάκης, εκπρόσωποι της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, εκπρόσωπος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου, μέλη της επιτροπής της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, αλλά και ειδικοί διατροφολόγοι, αποφασίσθηκε η άμεση υλοποίηση των πρότζεκτ "Aegean Gardener" και "Aegean mamas know best", τα οποία θα ξεκινήσουν στα μέσα Μαρτίου, σε συνεργασία με το ΚΕΚ «Γ.Γεννηματάς». 
Ειδικότερα,  το πρότζεκτ "Aegean Gardener",  πρόκειται να ξεκινήσει πιλοτικά σε ορισμένα σχολεία των νησιών, ενώ στόχος είναι, αυτό να έχει εφαρμογή σε όλα τα σχολεία της Περιφέρειας,  κατά το σχολικό έτος 2017-2018.
Σκοπός του πρότζεκτ "Aegean Gardener", είναι οι μαθητές των σχολείων των νησιών της Περιφέρειας  να φτιάξουν τους δικούς τους κήπους στα προαύλια των σχολείων τους, με σπόρους τοπικών προϊόντων, τους καρπούς των οποίων θα συλλέγουν οι ίδιοι, μαθαίνοντας παράλληλα την χρήση και την διατροφική τους αξία.
Στο πρότζεκτ "Aegean mamas know best", οι μαμάδες των νησιών  θα "εκπαιδευτούν" για να χρησιμοποιούν στην κουζίνα τους τοπικά προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου. Καθοριστική μάλιστα θα είναι η συμβολή τόσο των ειδικών διατροφολόγων, όσο και των αρχιμαγείρων,  σε ότι αφορά την αιγαιακή διατροφή και τις τοπικές συνταγές των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.
Πηγή : http://www.mykonosticker.com

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...