16 Φεβ 2017

«ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει».

Σα να τελειώνει ο χειμώνας καθώς πλησιάζει η άνοιξη
Επί τέλους! Ύστερα από περίπου δυόμιση μήνες, βαριάς και ασυνήθιστης βαρυχειμωνιάς, η άνοιξη… χτυπά την πόρτα των Κυκλάδων  επιβεβαιώνοντας το λαϊκό ρητό: «ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει».
Μετά τα χιόνια, τις βροχές, τις αρνητικές θερμοκρασίες, τα μποφόρ και τα απαγορευτικά, που δυσκόλεψαν και ταλαιπώρησαν το νησί, από τις επόμενες ημέρες θα οδηγηθούμε σε ανοιξιάτικο καιρικό μοτίβο σταδιακά με τον υδράργυρο να ανεβαίνει αργά αλλά σταθερά. Βοηθούν σε αυτό και οι νότιοι άνεμοι. Έτσι ώστε να φτάσουμε προς το τέλος της εβδομάδας, αλλά και τη νέα εβδομάδα, κοντά στους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός την Κυριακή 19/2
Αυτά ιδιαίτερα στην κεντρική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα. Μοναδική παραφωνία κάποιες τοπικές βροχές που περιμένουμε μέσα στο Σαββατοκύριακο στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο χωρίς να είναι σε θέση να δημιουργήσουν προβλήματα. Και αυτό εξαιτίας μιας διαταραχής που θα μας προσεγγίσει από την κεντρική Ευρώπη η οποία όμως θα φτάσει στην περιοχή μας αρκετά εξασθενημένη.
Ο καιρός την Δευτέρα 20/2
Στις Κυκλάδες ο καιρός θα «γλυκαίνει» μέρα με την μέρα, με λαμπρό ήλιο και ήρεμες θάλασσες, δημιουργώντας ένα όμορφο ανοιξιάτικο σκηνικό. Αυτό θα βοηθήσει  και την ψυχολογία αλλά κυρίως την τοπική οικονομία.
Τώρα, επειδή πλησιάζει και το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, στο οποίο ποντάρουν επιχειρηματίες και εκδρομείς, η αλήθεια είναι ότι ακόμα είναι νωρίς για ασφαλείς προβλέψεις. Θα υπάρξει όμως έγκαιρα λεπτομερής ενημέρωση.
Στους τρεις παραπάνω  χάρτες, φαίνεται ότι όλες τις επόμενες μέρες, οι Κυκλαδες  δεν επηρεάζονται καθόλου από βροχοπτώσεις.
Πηγή : http://enandro.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...