22 Φεβ 2017

ΕΦΚΑ: Έχουν χαθεί δεδομένα ασφαλισμένων

Δυσλειτουργίες στα πρώτα βήματα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης εντοπίζουν τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων και προχωρούν σε στάση εργασίας την επόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, την Τετάρτη.

Ειδικότερα, ΠΟΠΟΚΠ και ΠΟΣΕ - ΙΚΑ καταγγέλλουν:
  • Λάθη κατά τη μεταφορά των δεδομένων από τα Μητρώα των πρώην Ταμείων στο μητρώο του ΕΦΚΑ με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί δεδομένα ασφαλισμένων. Για παράδειγμα, για δύο γυναίκες με συνωνυμία υπήρξε συγχώνευση των μητρώων τους με αποτέλεσμα να εμφανίζεται εγγραφή μόνο για τη μία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τονίζουν οι εργαζόμενοι, να υπάρχει πάγωμα διαδικασίας π.χ. απόδοσης σύνταξης θανάτου, απόδοσης εξόδων κηδείας, υποβολής ΑΠΔ κ.λπ.
  • Αύξηση των υπηρεσιακών σημειωμάτων που στέλνονται για διόρθωση λαθών από εντασσόμενους φορείς ανά την Ελλάδα με αποτέλεσμα να έχουν ξεπεραστεί οι δυνατότητες κεντρικής διαχείρισης στην Αθήνα.
  • Υποστελέχωση του HELP DESK του ΕΦΚΑ, ασάφεια αρμοδιοτήτων, δυσλειτουργίες και άγνοια διαχείρισης του συστήματος από τους υπαλλήλους.
  • Δεκάδες άλλα λειτουργικά προβλήματα: π.χ. υπηρεσιακά αυτοκίνητα του ΙΚΑ παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης βενζίνης. Σύμφωνα με τους εργαζομένους προκαλούνται δυσχέρειες στη διακίνηση αλληλογραφίας, συνταξιοδοτικών φακέλων κ.λπ., αλλά και στη διαδικασία των ελέγχων και της λειτουργίας των υγειονομικών επιτροπών των ΚΕΠΑ.
  • Ελλειψη ειδικού χαρτιού και μη εκτύπωση εκατοντάδων συνταξιοδοτικών αποφάσεων σε κάποιες υπηρεσίες κυρίως του πρ. ΟΑΕΕ.
«Μόνο οι κεντρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ έχουν αρχίσει να αποκτούν ενιαίο οργανωτικό χαρακτήρα, ενώ όλες οι περιφερειακές υπηρεσίες εξακολουθούν να λειτουργούν, όπως παλιά», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ - ΙΚΑ, Βαγγέλης Θεοδωρίδης.
Ο ίδιος δεν κρύβει την ανησυχία του για τα προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν σχετικά με την αυτόματη απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας. Οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ κατεβάζουν ρολά στον νεοσύστατο φορέα την Πέμπτη 2 Μαρτίου από τις 12.00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Στο μεταξύ το υπουργείο Εργασίας προωθεί νομοσχέδιο που προβλέπει την «επίσπευση διαδικασιών για την εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και άλλες διατάξεις», με το οποίο επιχειρείται να αντιμετωπιστούν μια σειρά από διαδικαστικά και οργανωτικά προβλήματα.

πηγή: in.gr
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...