27 Φεβ 2017

Κάτοικοι και επισκέπτες της Σερίφου γιόρτασαν και φέτος την Καπετανία

φωτο Δημήτρης Γκιολές 


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Δήμος Σερίφου με την βοήθεια των επαγγελματικών και πολιτιστικών φορέων του νησιού  διοργάνωσε την   καρναβαλική  εκδήλωση της Καπετανίας  που κορυφώθηκε  την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 
φωτο
Vici Theodoropoulou
με την γύρα της ΚΑΠΕΤΑΝΙΑς από όλους τους οικισμούς του νησιού και της αναπαράστασης της μάχης χορεύοντας «Παραδοσιακούς χορούς » και «τραγουδώντας » .
φωτο 
Vici Theodoropoulou
Η Α΄ Καπετανία  ξεκίνησε  από το Λιβάδι γύρω στις  11.00 π.μ.
φωτο
Vici Theodoropoulou
Η Β΄ Καπετανία ξεκίνησε  από τον Καλλίτσο στις 11.00 π.μ.

φωτο
Vici Theodoropoulou
Η συνάντηση των Καπετανιών έγινε  στην Ι. Μονή Ταξιαρχών. Στην συνέχεια έγινε η  γύρα στην Γαλανή – Παναγιά - Πλατεία Μύλων – Πάνω Χώρα (Πλατεία Δημαρχείου) – Κάτω Χώρα (Πλατεία Ευαγγελίστριας) και οι Καπετανίες κατέληξαν  στο Λιβάδι (μικρός μώλος).


Αναστάτωση επικράτησε πάλι στην κουζίνα,του νησιού  το ροκ της φάβας, το τσιτσίρισμα της πιπεριάς, οι ζεστές λαγάνες του ξυλόφουρνου που πάνω τους η ταραμοσαλάτα παραδόθηκε, το κάψιμο που νοιώθεις στο κυδώνι όταν σβήνει με τσίπουρο η τελευταία του πνοή …

Αλλά εμένα περισσότερο απ’ όλα μου άρεσε που πήγαμε πάλι σε μια ερημική παραλία απλώσαμε πολλά φαγιά στην άμμο κι έφαγα όλες τις ελιές!



Αντε και του χρόνου .













Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...