13 Φεβ 2017

Με τσουχτερό κρύο ξεκινά η εβδομάδα - Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

φωτο Jeanne Srf
Και ενώ το νησί ετοιμάζεται για την Καπετανία  έτσι και η κακοκαιρία καλά κρατεί στις Κυκλάδες . Ο χειμώνας φέτος φαίνεται σαν να μην έχει τελειωμό. Οι Αλκυονίδες μέρες ήταν ελάχιστες ήταν σαν να μην  ήρθαν ποτέ και μαζί τους… χάθηκαν και οι ωραίες χειμωνιάτικες λιακάδες, χαρακτηριστικό του καιρού των Κυκλάδων.

Το χειρότερο όμως είναι άλλο. Η εβδομάδα που μπήκε έφερε τσουχτερό κρύο  αφού μέχρι το επόμενο Σάββατο (18.2) τουλάχιστον, η θερμοκρασία στίς Κυκλάδες  θα ακροβατεί μεταξύ των -2 έως 6 βαθμών!!! Δηλαδή μιλάμε για πολύ και συνεχές κρύο, που τις νύχτες θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερό.
Οι άνεμοι βόρειοι (Τραμουντάνα) θα μεταφέρουν ψυχρές αέριες μάζες από τον ευρωπαϊκό και ρωσικό βορά, με ένταση 7-8 μποφόρ. Κάποιες ψιλές βροχές, αναμένονται την Τρίτη και ίσως την Παρασκευή, αλλά χωρίς διάρκεια και μεγάλα ύψη νερού.
Αναλυτικά
 Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και χιονόνερο, ανέμους βόρειους 7 με 8 μποφόρ και θερμοκρασία από 6 μέχρι 10 βαθμούς Κελσίου προβλέπει για σήμερα στις Κυκλάδες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Παρόμοιο σκηνικό θα έχουμε και αύριο, οπότε στις Κυκλάδες θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο. Βαθμιαία βελτίωση θα έχουμε από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά επτά και πρόσκαιρα 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.
Λόγω των θυελλωδών ανέμων, το “Aqua Spirit” δεν εκτέλεσε το σημερινό προγραμματισμένο δρομολόγιο του για Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Κατάπολα, Αιγιάλη και Δονούσα. Το πλοίο ξεκίνησε κανονικά σήμερα το πρωί στις 7 για Μύκονο, αλλά επέστρεψε στο λιμάνι της Σύρου. Επίσης, ανεκτέλεστο έμεινε το σημερινό δρομολόγιο του Hellenic Highspeed από Σύρο για Κύθνο, Κέα και Λαύριο.
Η περίπου επί δυόμιση μήνες βαρυχειμωνιά στις Κυκλάδες, εκτός από την ταλαιπωρία που έχει προκαλέσει, έχει δημιουργήσει και προβλήματα στην τοπική οικονομία, αφού εργασίες αναβάλλονται, ο κόσμος δεν κυκλοφορεί και οι μετακινήσεις από και προς το νησί έχουν περιοριστεί.
Πηγή : http://enandro.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...