22 Φεβ 2017

Η ρύθμιση για τις πέργκολες στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο...video

Οι φορείς διοίκησης και εκμετάλλευσης Λιμένων στις περιοχές δικαιοδοσίας των oποίων υφίστανται κατασκευές (σκίαστρα, τέντες, πέργκολες), που υλοποιήθηκαν χωρίς άδεια ή καθ΄ υπέρβαση αυτής, οφείλουν εντός χρονικού διαστήματος ενός έτους από της δημοσιεύσεως του υπό διαβούλευση , να εκπονήσουν μελέτες, για την υλοποίηση νέων ομοιόμορφων κατασκευών, επισήμανε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, κατά τη συνέντευξη που δόθηκε στη Νάξο το βράδυ του Σαββάτου από τους τρεις βουλευτές Κυκλάδων, με τη συμμετοχή και του βουλευτή Β΄ Αθήνας, Γιάννη Θεωνά, για τα 2 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ... 

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ https://www.youtube.com/watch?v=szCyIcjlSGk

Επισημάνθηκε ιδιείτερα, τόσο από το Νίκο Μανιό, όσο και από τον Αντώνη Συρίγο, ότι για τη διευθέτηση του θέματος των περγκολών υπήρξε κοινή προσπάθεια και από τους τέσσερις βουλευτές του νομού Κυκλάδων. Όπως ακόμη αναφέρεται για τις πέργκολες στο σχετικό άρθρο του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο: "Ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις": 

Οι μελέτες που θα εκπονήσουν οι φορείς διοίκησης και εκμετάλλευσης Λιμένων στις περιοχές δικαιοδοσίας των οποίων υφίστανται κατασκευές (σκίαστρα, τέντες, πέργκολες), που υλοποιήθηκαν χωρίς άδεια ή καθ΄ υπέρβαση αυτής, εγκρίνονται στη συνέχεια από το Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής η οποία τεκμαίρεται δοθείσα, μετά παρέλευση τριών μηνών από την ημερομηνία παραλαβής των μελετών. Κάθε νέα κατασκευή υλοποιείται σύμφωνα με τις εκπονηθείσες μελέτες μετά την λήψη των κατά Νόμο απαιτουμένων αδειών και εγκρίσεων. 

Η καθαίρεση των κατασκευών που υλοποιήθηκαν χωρίς άδεια ή καθ΄ υπέρβαση αυτής, διενεργείται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο ετών από της δημοσιεύσεως του παρόντος Νόμου. Εντός του χρονικού διαστήματος των δύο ετών είναι δυνατή κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης η παραχώρηση της χρήσης του υποκείμενου και παρακείμενου χώρου, με απόφαση του φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα, η οποία εγκρίνεται από τον ασκούντα καθήκοντα Γενικό Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Στην αίτηση προς τον φορέα για την παραχώρηση επισυνάπτεται βεβαίωση αρμόδιου μηχανικού για τη στατική επάρκεια υφισταμένων κατασκευών. Μετά την πάροδο της διετούς αποκλειστικής προθεσμίας, η ύπαρξη αυθαίρετων κατασκευών αποκλείει την καθ’ οιονδήποτε τρόπο παραχώρηση της χρήσης χώρων χερσαίας ζώνης λιμένα. 

Κατά τη διάρκεια της διετούς αποκλειστικής προθεσμίας για την καθαίρεση των κατασκευών που υλοποιήθηκαν χωρίς άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής και εφόσον το άθροισμα των προστίμων που επιβλήθηκαν για την ανέγερσή τους δεν υπερβαίνει τα τριάντα χιλιάδες (30.000) ΕΥΡΩ: α) χορηγείται αποδεικτικό ενημερότητας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 12 του Κ.Φ.Δ., όπως ισχύει β) αναβάλλεται η εκτέλεση της ποινής του άρθρου 25 του ν. 1882/1990 όπως ισχύει ή, εφόσον άρχισε η εκτέλεσή της, διακόπτεται, γ) αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων. δ) αναστέλλεται η εκτέλεση του μέτρου που προβλέπεται από το άρθρο 7 του ν. 2120/1993 (Α` 24), όπως ισχύει. 

Η διαβούλευση του εν λόγω νομοσχεδίου, που ξεκίνησε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, λόγω του εξαιρετικά επείγοντος χαρακτήρα των διατάξεών του, αλλά και επειδή το μεγαλύτερο μέρος του νομοσχεδίου είχε τεθεί ξανά σε διαβούλευση στις 25-06-2016, θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00. 

Newsroom Cyclades Voice 

Πηγή :

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...