28 Φεβ 2017

Γρηγορόσημα στα xειρουργεία τέλος

Σύμφωνα με  απόφαση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, μετά από σχετικό σχέδιο νόμου , που υπερψηφίστηκε, στα  δημόσια νοσοκομεία  είναι  πλέον υποχρεωτική η τήρηση λίστας  χειρουργείου. Πρακτικά λοιπόν οι ασθενείς πλέον θα γνωρίζουν με ακρίβεια τον χρόνο αναμονής τους για να χειρουργηθούν και η λίστα , εκτός επειγόντων περιστατικών, θα τηρείται απαρέγκλιτα.
Ταυτόχρονα σταματάει και η γνωστή  ιδιότυπη "επετηρίδα" των χειρουργικών τραπεζιών σε βάρος των νεότερων κατά βάση χειρουργών.  
Υπεύθυνος παρακολούθησης  αυτής της λίστας είναι ο εκάστοτε Διοικητής του Νοσοκομείου  και  την ευθύνη  τήρησης  της λίστας θα έχει η Επιτροπή Χειρουργείων. Η καινοτομία όμως έγκειται στο γεγονός, ότι η Επιτροπή Χειρουργείων προκύπτει από εδώ και στο εξής,  μετά από  εκλογική διαδικασία, ως προς τους γιατρούς της Επιτροπής,  ενώ το τρίτο μέλος θα είναι υπάλληλος του νοσοκομείου, που θα ορίζεται με απόφαση του Διοικητή του νοσοκομείου και εκπροσωπώντας τον στην Επιτροπή Χειρουργείων.
Η πρώτη του είδους στη Κρήτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΠΑΓΝΗ και τα πρώτα εκλεγμένα μέλη της Επιτροπής Χειρουργείων είναι  ο Διευθυντής  του ΕΣΥ Ιωάννης Δροσίτης θωρακοχειρουργός και η  Τατιάνα Λεφάκη  διευθύντρια ΕΣΥ αναισθησιολόγος.
Υποψήφιοι , από τους Διευθυντές  ήταν οι  Αντώνης Βάκης που έλαβε 15  ψήφους   Ιωάννης Δροσίτης που έλαβε 39 ψήφους  Ιωάννης Πετράκης που έλαβε  15  ψήφους  και Γιαννόπουλος που έλαβε  7 ψήφους  Ενώ από τους αναισθησιολόγους υποψήφιες ήταν η  Τατιάνα Λεφάκη που έλαβε 44 ψήφους και  η Αλεξία Παπαιωάννου που έλαβε 29  ψήφους σε σύνολο  79 ψηφισάντων .
"Γρηγορόσημο"  τέλος λοιπόν στις λίστες χειρουργείων και αν κρίνω από αυτού που επελέγησαν με εκλογική διαδικασία στο ΠΑΓΝΗ, πολλά αλλάζουν άρδην και θεαματικά στα Χειρουργεία του μεγαλύτερου Νοσοκομείου του νησιού από εδώ και στο εξής.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Σαχίνης
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...