28 Φεβ 2017

Ευρωπαϊκό survivor σε ακατοίκητο νησί του Ν. Αιγαίου

Το ακατοίκητο νησί της Αλιμιάς στα Δωδεκάνησα «ξαναζωντανεύει» και αποτελεί τόπο …περιπέτειας. Η Αλιμιά επιλέχθηκε από το ταξιδιωτικό πρακτορείο “Beyond Borders” του Βελγίου για τη διοργάνωση του καινοτόμου παιχνιδιού επιβίωσης (τον Οκτώβριο του 2016) με τίτλο “The Island”. 

Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό προϊόν το οποίο εισάγει για πρώτη φορά στον κόσμο το συγκεκριμένο πρακτορείο και θα εγκαινιαστεί στα Δωδεκάνησα, ύστερα από ενέργειες της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στην Ολλανδία. Τετραμελής αποστολή από το Βέλγιο με επικεφαλής τον κ. Joris Meermans επισκέφθηκε την Τρίτη 29.12.15 το νησί. Τους διοργανωτές συνόδευσαν η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου και ο δήμαρχος Χάλκης, Μιχάλης Πατρός. Τόσο ο κ. Meermans όσο και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την Αλιμιά, δηλώνοντας ότι πέρα από τη μοναδική του ομορφιά, το νησί εξυπηρετεί απόλυτα τους σκοπούς του παιχνιδιού.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαριέτα Παπαβασιλείου αναφέρει ότι τέτοια πρωτότυπα πρότζεκτ όπως το “The Island” αναδεικνύουν τις δυνατότητες των νησιών, προσελκύουν ειδικές κατηγορίες τουριστών και τελικά μπορούν να συμβάλουν στην επιμήκυνση της διάρκειας της τουριστικής περιόδου. 

«Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για την εισαγωγή καινοτόμων τουριστικών προϊόντων, αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε τη διοργάνωση αυτού του ιδιαιτέρου πρότζεκτ σε ένα ακατοίκητο νησί της περιοχής μας, όπως είναι η Αλιμιά. Πιστεύουμε Κάθε ένα από τα νησιά μας διαθέτει τις δικές του δυνατότητες και ξεχωριστές ομορφιές. Αυτά τα ξεχωριστά στοιχεία θέλουμε να αναδεικνύουμε μέσα από την εισαγωγή καινοτόμων ταξιδιωτικών προϊόντων, έτσι ώστε να προσελκύουμε με όλες αυτές τις δράσεις ειδικές κατηγορίες τουριστών και να κάνουμε πλησιάσουμε έτσι όλο και περισσότερο προς το στόχο της επέκτασης της διάρκειας της τουριστικής περιόδου», δηλώνει η κ. Παπαβασιλείου. 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Χάλκης, Μιχάλης Πατρός επισημαίνει ότι αυτό το παιχνίδι αποτελεί μία ευχάριστη εναλλακτική λύση για να αναδειχθεί η ομορφιά της Αλιμιάς ανά τον κόσμο. Χαρακτηριστικά δηλώνει: «Επικροτούμε τη διοργάνωση ενός τέτοιου event που, αν θέλετε, δείχνει ένα διαφορετικό τρόπο αξιοποίησης της Αλιμιάς. Χαιρόμαστε που με αφορμή αυτή τη διοργάνωση η συνεργασία μας με την Περιφέρεια παίρνει σάρκα και οστά. Εύχομαι να έχει επιτυχία το παιχνίδι αυτό». Ο κ. Joris Meermans εκφράζει τον ενθουσιασμό του για την Αλιμιά, δηλώνοντας ότι το ερημικό νησί ήταν ακριβώς αυτό που αναζητούσε το πρακτορείο “Beyond Borders” για την πραγματοποίηση του παιχνιδιού επιβίωσης. Εμφανίζεται δε βέβαιος, ότι αυτή μπορεί να είναι η αρχή μίας πολύ καλής συνεργασίας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Χάλκης. 



Πηγή: MilosLife.gr

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...