28 Φεβ 2017

Ποιος «δήμιος» αποκεφαλίζει θαλάσσιες χελώνες στη Νάξο;



Ανενόχλητοι δρουν τους τελευταίους δύο μήνες στη Νάξο «δήμιοι», οι οποίοι αποκεφαλίζουν θαλάσσιες χελώνες.
Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος για την προστασία της άγριας ζωής στη θάλασσα και στο νησί της Νάξου (Naxos Island Wildlife Protection), στην ευρύτερη περιοχή της Πλάκας και σε διάστημα 50 ημερών έχουν αποκεφαλιστεί πέντε θαλάσσιες χελώνες!
«Οι λέξεις σύμπτωση, ατύχημα κτλ. δεν μπορούν να δικαιολογήσουν αυτό το αποτέλεσμα. Είναι ολοφάνερο ότι οι δήμιοι της περιοχής, μετά το “διάλειμμα” των 6 μηνών έχουν πιάσει δουλειά και σε διάστημα 50 ημερών θέλησαν να αναπληρώσουν τον “χαμένο” για αυτούς χρόνο... Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους!!! Πέντε αποκεφαλισμένες χελώνες στην ίδια ακτογραμμή! Άγιος Προκόπιος έως Πλάκα» τονίζει ο Σύλλογος σε ανάρτηση του στο Facebook, παραθέτοντας αναλυτικά και τις ημερομηνίες των «εγκλημάτων»:
*1η χελώνα: αποκεφαλισμένη στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου στις 17 Γενάρη.
*2η χελώνα: αποκεφαλισμένη στην περιοχή της Πλάκας στις 4 Φλεβάρη.
*3η χελώνα: αποκεφαλισμένη στην περιοχή της Πλάκας στις 22 Φλεβάρη.
*4η χελώνα: αποκεφαλισμένη στην περιοχή της Πλάκας στις 22 Φλεβάρη.
*5η χελώνα: αποκεφαλισμένη στην περιοχή της Πλάκας στις 27 Φλεβάρη.
«Ποιοι κινούνται σε αυτήν την περιοχή; Πόσο δύσκολο είναι; ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ;» αναρωτιέται ο Σύλλογος, εκφράζοντας την εύλογη απορία κι άλλων πολιτών που δηλώνουν συγκλονισμένοι από το τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στο νησί.
Ας σημειωθεί ότι η χελώνα Caretta Caretta που βρέθηκε χθες είναι (συνολικά) η έκτη νεκρή θαλάσσια χελώνα μέσα σε δύο μήνες...
Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...