25 Φεβ 2017

Ελα να πάμε στο νησί ...

 φωτο
Jeanne Srf
Όταν κάποιος δεν έχει περάσει χειμώνα στο νησί-το συγκεκριμένο νησί, δεν έχει ιδέα για το πόσο όμορφα μπορεί να είναι- και μάλιστα χωρίς καθόλου πλήξη.Δεν είπε κανείς να μην νοιαζόμαστε για τα καθημερινά κοινωνικά προβλήματα και μάλιστα σε τέτοιους  δυσμενείς καιρούς.

 Όμως δεν είναι και εύκολο να αντέξεις αυτούς τους καιρούς, αν δεν βγάζεις κάθε τόσο τους καημούς από μέσα  σου κάνοντας μια βόλτα στο νησί ένα περίπατο στη παραλία ,ένα χειμωνιάτικο πρωινό  αγνάντεμα στην Σερφιώτικη φύση.

φωτο
Jeanne Srf
Τελευταίες Απόκριες, Καθαρή  Δευτέρα + μια μέρα αργία. Ο πειρασμός είναι μεγάλος για τους Σερφιώτες της Αθήνας και τους φίλους του νησιού, που διατηρούν εξοχικές κατοικίες.

Ας λέει η ΕΜΥ για άστατο καιρό, βροχές και υγρασία. Η «απόδραση» και το συναίσθημα της ελευθερίας από την τσιμεντούπολη, είναι ισχυρότατα κίνητρα για μια μικρή ανοιξιάτικη εκδρομή.
φωτο
Yannis Rotas
 Άλλωστε στην Σέριφο , υπάρχουν συγγενείς και φίλοι που περιμένουν καιρό να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, προετοιμάζεται και η Καπετανία  στη Χώρα και στα χωριά  συγκεντρώσεις σε σπίτια, δουλειές που πρέπει να γίνουν και ένα σωρό πράγματα που έμειναν πίσω όλο τον χειμώνα.

φωτο
Yannis Rotas
Καταλαβαίνω τους ντόπιους   ζορίζονται  με τις δουλειές. Τα μεροκάματα είναι λίγα, λίγα και τα λεφτά, ακόμη λιγότερες και οι ευκαιρίες και οι εναλλακτικές Οι συνθήκες δεν κρατούν εύκολα τους ντόπιους εδώ. Έστω και εποχιακά, λίγο-πολύ όλοι δίνουν μια ευκαιρία σε έναν άλλο τόπο και στους εαυτούς τους. Και το νησί ερημώνει τον  χειμώνα .

Όμως στην Καπετανία όλο το νησί γίνετε ένα υπαίθριο θέατρο επιστρέφουν όλοι.  Όσοι φίλοι του νησιού μπορείτε ελάτε θα περάσετε καλά ....καλή Σαρακοστή σε όλους τους Σερφιώτες και τους φίλους του νησιού
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...