4 Φεβ 2017

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου αναφορικά με την απορριπτική απόφαση της Αποκεντρωμένης για τις καταστροφές στον Απόλλωνα

Ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις ακύρωσης της απόφασης του Δημοτικού Λιμενικό Ταμείου Νάξου από την ΑΔΑ για την ανάθεση της μελέτης αποκατάσταση στον Απόλλωνα εξέδωσε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.
"Απροκάλυπτη κοροϊδία"
Για μια ακόμη φορά, ύστερα από την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου την 1η Φλεβάρη 2017,  με την οποία ακυρώνει την απόφαση του Λιμενικού ταμείου Νάξου για  ανάθεση εκπόνησης μελέτης για την αποκατάσταση των ζημιών του Απόλλωνα, αποκαλύπτεται περίτρανα η κοροϊδία και ο εμπαιγμός της δημοτικής αρχής και του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου, προς τους κατοίκους του Απόλλωνα και συνολικά του τοπικού διαμερίσματος Κορωνίδας.
Επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά τα τελευταία δύο χρόνια πως η πολιτική και η τακτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή είναι επικίνδυνη και εγκληματική για τους δημότες της. Η αδράνεια και η αδιαφορία της είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος αλλά και η ευκαιρία να δρομολογηθεί η οριστική λύση στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή του Απόλλωνα με ευθύνη όλων των δημοτικών και περιφερειακών αρχών μέχρι και σήμερα.
Είναι προκλητικό σχεδόν δύο χρόνια μετά τις πρώτες καταστροφές  και  οχτώ μήνες μετά το δεύτερο χτύπημα στον Απόλλωνα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, να μιλάνε για κατεπείγον, την ίδια στιγμή μάλιστα που από τον Φλεβάρη του 2015, τόσο η δημοτική και περιφερειακή αρχή, όσο και οι βουλευτές των Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ οι οποίοι ήταν ενημερωμένοι για την κατάσταση, δεν έκαναν το παραμικρό μέχρι και σήμερα για την οριστική λύση του προβλήματος με την εκπόνηση μελετών για ένα νέο λιμενικό έργο στον οικισμό του Απόλλωνα το οποίο θα ανέπτυσσε την περιοχή, θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών και θα προστάτευε το περιβάλλον, ενώ παράλληλα δεν προχώρησε και καμιά ουσιαστική ενέργεια για την προστασία της ασφάλειας των κατοίκων και των περιουσιών τους. Αιτήματα που κατά καιρούς πάλεψαν και διεκδίκησαν οργανωμένα και συλλογικά το προηγούμενο διάστημα οι κάτοικοι του τοπικού διαμερίσματος Κορωνίδας, χωρίς την ουσιαστική στήριξη των δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης η οποία από την πρώτη στιγμή τάχθηκε ενεργά στο πλευρό τον κατοίκων και στήριξε κάθε διεκδίκηση τους τόσο σε τοπικό επίπεδο με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Κορωνίδας Δημήτρη Κορρέ, όσο και σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο.
Οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Κορωνίδας θα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από τις τελευταίες εξελίξεις που είναι αποτέλεσμα της απροκάλυπτης κοροϊδίας της δημοτικής αρχής και αντλώντας πείρα από την παρακαταθήκη των τελευταίων κινητοποιήσεων τους για το θέμα αυτό, να οργανώσουν την πάλη τους και τον αγώνα τους, μαζί με τους μαζικούς φορείς αλλά και τους κατοίκους όλης της ορεινής Νάξου, σαν μια γροθιά να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων όπως διατυπώθηκαν μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις και εκφράστηκαν και μέσα από τις ομόφωνες αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου της Τ.Κ. Κορωνίδας για:
⦁    Άμεσες παρεμβάσεις όπου υπάρχει επικινδυνότητα προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα και οι περιουσίες των κατοίκων.
⦁    Να προχωρήσει άμεσα η δημοτική αρχή και κάθε αρμόδιος φορέας σε ένα ολοκληρωμένο λιμενικό έργο, με τις κατάλληλες υποδομές που θα δίνουν οριστική λύση στα χρόνια προβλήματα, θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής.
Ο ανυποχώρητος, μαζικός και καλά οργανωμένος αγώνας προς αυτή την κατεύθυνση είναι η μόνη λύση και σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμε όλους τους κατοίκους και τους φορείς του νησιού.  
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...