11 Φεβ 2017

Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων

Στον αέρα είναι η μισθοδοσία χιλιάδων συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα των δήμων, καθώς οι Επίτροποι και το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκριναν τα εντάλματα πληρωμής τους.
Σύμφωνα με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), δήμοι και εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι «με ένα θέατρο του παραλόγου»: Από την μια πλευρά, η κυβέρνηση απειλεί με διώξεις όσους δημάρχους αρνηθούν να ανανεώσουν τις συμβάσεις των εργαζομένων που είχαν λήξει κι από την άλλη αρνείται να δώσει νομοθετική λύση σε ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, «προφανώς γιατί γνωρίζει ότι η λύση αυτή που υποσχέθηκε έχει νομοτεχνικά προβλήματα». Επιπλέον, υπάρχει ο κίνδυνος να καταλογιστούν στους δημάρχους τα χρήματα που θα αναγκαστούν να καταβάλουν ως δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, εφόσον αυτοί προσφύγουν δικαστικά και δικαιωθούν.
«Η ΚΕΔΕ, από τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε επισημάνει τα νομοτεχνικά προβλήματα που θα προκύψουν από την απόφαση της Κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού κ. Βερναρδάκη, να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα στους Δήμους. Το πρόβλημα το γνώριζε και η κυβέρνηση, γι’ αυτό και οι αρμόδιοι υπουργοί είχαν δημόσια δεσμευθεί ότι θα έφερναν τροπολογία στη Βουλή έγκαιρα, ώστε να λυθεί το πρόβλημα που όλοι γνώριζαν ότι θα προκύψει. Δυστυχώς, παρά τις δεσμεύσεις τους, τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα» αναφέρεται μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση, με την ΚΕΔΕ να ζητά ακόμη και την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση.
«Οι αρμόδιοι υπουργοί πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα “να παίζει με το ψωμί” χιλιάδων οικογενειών» καταλήγει η ΚΕΔΕ.
(φωτό: aftodioikisi.gr)
Πηγή :  aftodioikisi.gr)

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...