1 Ιουλ 2013

Cyclades Regatta 2013 σε Μήλο – Σέριφο – Κύθνο

Λίγες μέρες απομένουν για την εκκίνηση του 19ου Διεθνή Ιστιοπλοϊκού Αγώνα 2013 “Cyclades Regatta 2013″ που διοργανώνει ο Ν.Ο.Τ.Κ. από 29 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου με διαδρομές Βουλιαγμένη – Μήλος – Σέριφος – Κύθνος – Βουλιαγμένη.

Δεκάδες ιστιοπλοϊκά σκάφη με τα πληρώματα τους θα αρμενίσουν με τα χρώματα των πανιών τους τη θάλασσα του Αιγαίου ενώ στα νησιά σταθμούς θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις όπου οι ναυταθλητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κουλτούρα και την παραδοσιακή φιλοξενία των κυκλαδίτικων νησιών.

Ο αγώνας φέτος αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η συμμετοχή προβλέπεται να είναι μεγάλη και οι ιστιοπλόοι θα απολαύσουν το αγαπημένο τους άθλημα στο υπέροχο γαλάζιο των κυκλαδίτικων νερών ενώ παράλληλα οι εκδηλώσεις και τα happening που προγραμματίζονται για τα νησιά-σταθμούς θα είναι μοναδικές…!!!

ΜΗΛΟΣ

  • Ανοίγοντας σαμπάνια θα υποδεχθεί ο Δήμαρχος της Μήλου το πρώτο σκάφος που θα τερματίσει στη πρώτη διαδρομή του 19ου Διεθνούς Ιστιοπλοικού Αγώνα “Cyclades Regatta 2013″ Βουλιαγμένη – Μήλος. Στα σκάφη που θα τερματίζουν έχοντας καλύψει την απόσταση των 72 ναυτικών μιλίων από το σημείο εκκίνησης θα μοιραστούν σάντουιτς, χυμοί και νερό.
  • Τα σκάφη που θα φτάνουν στο λιμάνι της Μήλου θα έχουν την δυνατότητα να δέσουν στην πλωτή προβλήτα του λιμανιού η οποία παραχωρείται από το Λιμεναρχείο Μήλου για αποκλειστική χρήση των αγωνιζόμενων. Η προβλήτα διαθέτει ρεύμα και νερό και τα σκάφη του αγώνα θα έχουν ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα τοποθετήσει στην προβλήτα καταψύκτη με πάγο ο οποίος θα διατίθεται δωρεάν στα αγωνιζόμενα σκάφη καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής τους στο λιμάνι του Αδάμαντα της Μήλου. Το γραφείο της Επιτροπής Αγώνα θα λειτουργήσει στο χώρο αναμονής επιβατών στο λιμάνι.
  • Το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιουλίου το μπαρ “ΑΚΡΗ” διοργανώνει welcome party με κερασμένο το πρώτο ποτό για τους αθλητές.
  • Την Κυριακή το πρωί το “ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ” θα προσφέρει τυρόπιτες και νερό στα πληρώματα των σκαφών.
  • Το μεσημέρι της Κυριακής στις 3:00μμ οι αθλητές θα μπορούν να χορέψουν ή να κολυμπήσουν κατά την διάρκεια του Beer Party που διοργανώνεται από τον Δήμο Μήλου σε συνεργασία με το BEACH BAR “ΝΤΕΚ” ενώ το ίδιο βράδυ στις 22:30 “ΣΦΗΝΑΚΙ ΠΑΡΤΥ” για τους ιστιοπλόους διοργανώνει το CLUB-BAR “ΠΛΩΡΗ” με κερασμένα σφηνάκια και ειδική τιμή ποτού.
  • Τη Δευτέρα το μεσημέρι μετά την ολοκλήρωση του inshore αγώνα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μήλου θα υποδεχθεί τους κυβερνήτες και τα πληρώματα στην προβλήτα του λιμανιού προσφέροντας σε όλα τα σκάφη δροσερά φρούτα και παγωμένες γρανίτες από φυσικό χυμό φρούτων.
  • Ο Δήμος Μήλου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα υποδεχθεί όλους τους συμμετέχοντες αθλητές στην τελετή απονομής της πρώτης ιστιοδρομίας και του παράκτιου αγώνα στον χώρο του Ναυτικού Ομίλου Μήλου στις 21:00 το βράδυ την Δευτέρα 1 Ιουλίου. Από τις 20:30 πούλμαν του Δήμου θα βρίσκεται στην προβλήτα προκειμένου να μεταφέρει όσους αθλητές θελήσουν να μεταβούν οδικώς στο χώρο της εκδήλωσης.
  • Παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μήλου θα διασκεδάσουν τους αθλητές οι οποίοι στην συνέχεια θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γεύσεις μηλέικου φαγητού και κρασιού. Η βραδιά θα κυλήσει με μουσική και χορό ενώ ο ουρανός της Μήλου θα φωτιστεί από πολύχρωμα βεγγαλικά.
  • Την Τρίτη 2 Ιουλίου λίγο πριν λύσουν τα σκάφη για την εκκίνηση της ιστιοδρομίας Μήλος-Σέριφος ο Δήμος Μήλου θα αποχαιρετήσει τα πληρώματα προσφέροντας αναμνηστικά δώρα με παραδοσιακά γλυκίσματα σε κάθε σκάφος.

ΣΕΡΙΦΟΣ – Η “σιδηρά νήσος” των Κυκλάδων

  • Ραντεβού στην Σέριφο στις 2 Ιουλίου θα έχουν εκατοντάδες ιστιοπλόοι ολοκληρώνοντας το δεύτερο σκέλος του 19ουΔιεθνούς Ιστιοπλοικού Αγώνα “Cyclades Regatta 2013” που διοργανώνει ο Ν.Ο.Τ.Κ. από τις 29 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου.
  • Τα τερματίζοντα σκάφη έχοντας διανύσει με τα πολύχρωμα πανιά τους τα 26 ναυτικά μίλια από τον Αδάμαντα Μήλου μέχρι το Λιβάδι, το λιμάνι στην ανατολική πλευρά της Σερίφου, θα δένουν στον μικρό μώλο του λιμανιού ο οποίος έχει παραχωρηθεί από το Λιμεναρχείο Σερίφου αποκλειστικά στα αγωνιζόμενα σκάφη. Η προβλήτα διαθέτει πρόσβαση για ανεφοδιασμό πετρελαίου ενώ το ρεύμα και το νερό θα διατίθεται δωρεάν για τις ανάγκες των σκαφών.
  • Η ζωή στο Λιβάδι, κινείται κυκλικά, γύρω από τον μικρό απάνεμο κόλπο και οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στο Welcome Party που διοργανώνει το bar-club “SHARK” στις 22:00 το βράδυ της Τρίτης με κερασμένο το πρώτο ποτό.
  • Το πρωί της Τετάρτης 3 Ιουλίου το Αρτοποιείο “ΕΠΙΟΥΣΙΟΝ” θα προσφέρει τυρόπιτες στα πληρώματα των σκαφών.
  • Το “YACHT CLUB SERIFOS” θα διανείμει σακούλες με πάγο στα σκάφη και στην συνέχεια της ίδιας ημέρας, στις 14:00 το μεσημέρι θα μας φιλοξενήσει στον ναυτικού ύφους χώρο του σε ένα BEER PARTY.
  • Ο Δήμος Σερίφου θα δεξιωθεί όλους τους αθλητές στην τελετή απονομής της δεύτερης ιστιοδρομίας στο χώρο της πισίνας του “CORALLI CAMPING” στα Λειβαδάκια Σερίφου την Τετάρτη στις 21:00 το βράδυ. Πούλμαν θα βρίσκεται στην προβλήτα των σκαφών από τις 20:30 προκειμένου να μεταφέρει οδικώς όσους το επιθυμήσουν.
  • Η βραδιά που προσφέρει ο Δήμος Σερίφου θα είναι για όλους μια μοναδική εμπειρία σεριφιώτικης γευσιγνωσίας με χορό και μουσική.
  • Μετά το τέλος της απονομής το BEACH BAR “CORALLI CAMPING” διοργανώνει πάρτυ με μπύρες και πολλά ντεσιμπέλ κάτω από τον σεριφιώτικο έναστρο ουρανό.
  • Οι λάτρεις της ιστιοπλοίας ανοικτής θαλάσσης, το πρωί της Πέμπτης 4 Ιουλίου, θα αποχαιρετίσουν το λιμάνι της Σερίφου έχοντας στις αποσκευές τους αποχαιρετιστήριο κέρασμα από τον Σύνδεσμο Γυναικών Σερίφου “ΑΝΡΟΜΕΔΑ” και θα σηκώσουν πανιά για τον επόμενο προορισμό του “Cyclades Regatta 2013″, τα Λουτρά Κύθνου.

ΛΟΥΤΡΑ ΚΥΘΝΟΥ

  • “Άρωμα γυναίκας” θα έχει η υποδοχή των ιστιπλόων του 19ου Διεθνούς Ιστιοπλοικού Αγώνα “Cyclades Regatta 2013″ την Πέμπτη 4 Ιουλίου καθώς η Λιμενάρχης Κύθνου θα καλωσορίσει το πρώτο σκάφος που θα περάσει την τσαμαδούρα και θα τερματίσει την διαδρομή Σέριφος – Λουτρά Κύθνου.
  • Με μπουφέ από παραδοσιακές γεύσεις και αναψυκτικά ο Σύλλογος “Ένωση Γυναικών Κύθνου” θα περιμένει όλα τα σκάφη με τα πληρώματά τους, δείχνοντας έμπρακτα από την πρώτη στιγμή την φιλοξενία που προσφέρει το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, η Κύθνος.
  • Στο λιμάνι στα Λουτρά της Κύθνου, τελευταία στάση του αγώνα του Ν.Ο.Τ.Κ, τα σκάφη θα μπορούν να δέσουν σε όλη την προβλήτα (εσωτερική και εξωτερική) του λιμανιού, η οποία παραχωρείται από το Λιμεναρχείο Κύθνου αποκλειστικά για τα σκάφη του “Cyclades Regatta”. Η προβλήτα διαθέτει ρεύμα και νερό και τα σκάφη του αγώνα θα έχουν ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση.
  • Η Τοπική Κοινότητα Χώρας θα μοιράσει πάγο στα σκάφη.
  • Η ατμόσφαιρα το βράδυ της Πέμπτης θα αλλάξει σκηνικό με Φωτιές, παγωμένες μπύρες και μουσική από DJ στο beach party στην παραλία των Λουτρών, που διοργανώνει η Τοπική Κοινότητα Χώρας.
  • Εκδρομή με πούλμαν του Δήμου Κύθνου για όσους αθλητές επιθυμούν να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο Λαογραφικό Μουσείο και στο Καταφύκι της Δρυοπίδας έχει προγραμματιστεί την Παρασκευή 5 Ιουλίου το πρωί.
  • Η τελετή απονομής με παραδιακό χορευτικό, μπουφέ, κρασί και τσίπουρο προς όλους τους αθλητές του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στο καφέ-μπάρ “Καρνάγιο” την Παρασκευή στις 21:00 το βράδυ.
  • Οι αθλητές στην συνέχεια θα μπορούν να απολαύσουν θερμιώτικο γλέντι με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα “ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΙΑ” και κερασμένα σφηνάκια ρακόμελου στο “Καρνάγιο”.
  • Λίγο πριν λύσουμε για το τελευταίο μπράτσο και τον τερματισμό στην Βουλιαγμένη, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χώρας θα κεράσει τα πληρώματα παραδοσιακά γλυκά της Κύθνου.
Πηγή : http://milosvoice.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...