1 Ιουλ 2013

"Το Κεφάλαιο" του Κώστα Γαβρά στο Ευρωκοινοβούλιο (vid)

Εκδήλωση με προβολή της ταινίας «Le Capital» του Κώστα Γαβρά με την παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη και συζήτηση με θέμα: «Χρηματοπιστωτικές αγορές: έχουν απεριόριστη δύναμη;» πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς μίλησε για την κρίση στην Ελλάδα, σημειώνοντας: «Η Ελλάδα έχει ζήσει φοβερές καταστροφές, θα ξαναβρεί και πάλι τον δρόμο της. Η κρίση θα περάσει, το ζήτημα είναι πόσο καιρό θα πάρει, ενώ θα πρέπει να παρθούν οι σωστές αποφάσεις».
  Παράλληλα, ανέφερε: «Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι το κέντρο της Ευρώπης και είμαι εντυπωσιασμένος που βλέπουν την ταινία μου σε αυτό τον χώρο».
Η εκδήλωση ήταν πρωτοβουλία της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Άννυς Ποδηματά και της Προέδρου της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Pervenche Beres.
Η Άννυ Ποδηματά σε δήλωση της τόνισε: «Υπάρχει ένας ιδιαίτερος συμβολισμός για την προβολή της ταινίας «Le Capital» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έναν χώρο που συμβολίζει τις αξίες της δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού που δοκιμάζονται σήμερα από την κρίση. Η χρηματοπιστωτική κρίση αποκάλυψε τις αδυναμίες του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος

. Ο μύθος της «αυτορύθμισης των χρηματοπιστωτικών αγορών κατέρρευσε, καθώς το κύμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης χτύπησε ολόκληρο τον κόσμο, επιφέροντας σκληρές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. 

Η ΕΕ και τα κράτη μέλη πρέπει να επιλέξουν την ισχυρή δέσμευση για την κοινή αντιμετώπιση των αγορών προκειμένου να τις επαναφέρουν στο δρόμο της εξυπηρέτησης της πραγματικής οικονομίας» σημείωσε η ευρωβουλευτής
Πηγή : http://www.defencenet.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...