28 Σεπ 2013

Του κόπηκε ο βήχας...

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης μπορεί να έχει μακρά προϊστορία σε θορυβώδεις εμφανίσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα των ελληνικών καναλιών, τα βρήκε όμως λίγο σκούρα όταν... εμφανίστηκε προχθές το βράδυ στο BBC.
Κατ' αρχάς δεν ήταν ο γνωστός Αδωνις με τις κραυγές. Μάλλον επειδή δεν τον έπαιρνε, καθώς ο παρουσιαστής του BBC δεν του χαρίστηκε, αλλά τον έφερε σε δύσκολη θέση με τις ερωτήσεις του για το ακροδεξιό παρελθόν του ιδίου και το παρόν της κυβέρνησης.

Επειδή το BBC αποτελεί, σύμφωνα με την κυβέρνηση, πρότυπο για την οργάνωση της Δημόσιας Τηλεόρασης, ευελπιστούμε να δούμε αντίστοιχα συνέντευξη του κ. Γεωργιάδη στο νέο κρατικό κανάλι, όπου να δέχεται ομοίως σοβαρές και αυστηρές ερωτήσεις, χωρίς να του επιτραπεί να καταφύγει στο γνωστό σπορ της φωνασκίας.Στο στόχαστρο Βρετανού δημοσιογράφου βρέθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

Ο κ Γεωργιάδης κλήθηκε να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή, με τη δολοφονία του Πάυλου Φύσσα ενώ δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις και για το παρελθόν του στο κόμμα ΛΑΟΣ.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι είναι πολύ ανήσυχος για τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή και τη χαρακτήρισε ως ένα «ναζιστικό κόμμα» ενώ πρόσθεσε ότι η άνοδός της οφείλεται στις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα.

«Είστε ξεκάθαρος, ωστόσο κάθεστε μαζί τους σε ένα κοινοβούλιο. Αν είναι ναζί, όπως λέτε ή εγκληματική οργάνωση, όπως τους έχουν χαρακτηρίσει άλλοι βουλευτές, γιατί τους δέχεστε στη Βουλή;»  ρώτησε ο δημοσιογράφος.

"Τι προτείνετε να τους πετάξουμε έξω με τις κλωτσιές;" είπε χαριτολογώντας ο κ. Γεωργιάδης και εξήγησε ότι δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα να βγει το συγκεκριμένο κόμμα εκτός νόμου. Επιπλέον ο Άδωνις είπε ότι το θέμα με τη Χρυσή Αυγή έχει πάρει πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης. Ο Βρετανός δημοσιογράφος, σημείωσε ότι με αυτόν τον τρόπο, το ελληνικό κράτος θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την οργάνωση.

Ο δημοσιογράφος έθεσε και το θέμα της διείσδυσης της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία. Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ψήγματα αλήθειας σε αυτόν τον ισχυρισμό.

Ο κ. Γεωργιάδης ερωτήθηκε και για το αν ο ίδιος δυσκολεύεται να μιλήσει επικριτικά για την ακροδεξιά, καθώς στο παρελθόν και ο ίδιος βρισκόταν σε κόμμα της ακροδεξιάς.http://www.dailymotion.com/video/x156sb4_%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7_news#from=embediframe

"Μόνο ακροαριστεροί μου το λένε ως κατηγορία, διότι όλοι ξέρουν ότι ποτέ δεν συμπαθούσα ποτέ τέτοιου είδους ιδέες. Αυτός είναι και ο λόγος που οι χρυσαυγίτες με έχουν χτυπήσει δυο φορές στο παρελθόν και με μισούν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον".

"Ίσως σας μισούν, επειδή θεωρούν ότι προδώσατε τις κοινές σας αξίες" είπε ο δημοσιογράφος, ο οποίος τόνισε ότι ο κ. Γεωργιάδης ήταν μέλος του ΛΑΟΣ, του οποίου ο αρχηγός είχε ακραία και ρατσιστική ρητορική.

«Οι χρυσαυγίτες με χτύπησαν όταν ήμουν στο ΛΑΟΣ. Το ΛΑΟΣ, δεν ήταν ναζιστικό κόμμα. Δεν έχω πει τίποτα ενάντια στους Εβραίους» υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, ωστόσο ο Βρετανός δημοσιογράφος δεν πείστηκε, λέγοντας ότι το ισραηλιτικό συμβούλιο Ελλάδος τον είχε κατηγορήσει για αντισημιτική προπαγάνδα.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε, με τον υπουργό να καλείται να απαντήσει στο πώς θα λυθεί το πρόβλημα της Χρυσής Αυγής."Η Δημοκρατία μας είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στη Χρυσή Αυγή", τόνισε ο υπουργός.
Πηγή : http://www.protothema.gr/

to synoro blog

1 σχόλια:

  1. Για να κοπει ο βηχας πρεπει να παρουμε τα καταλληλα προιοντ ακαι απο εμπιστο φαρμακειο. εγω δλδ παω τυφλα εκει www.qpharmacy.gr και ειμαι πολυ ευχαριστημενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...