29 Σεπ 2013

Serifos Classic Sunset Race 2013

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμετοχή ἐγινε το
Serifos Classic Sunset Race
Στόχος της διοργάνωσης είναι η καθιέρωση ενός αγώνα-θεσμού, στα πρότυπα αντίστοιχων διοργανώσεων που προσελκύουν το κοινό και έχουν αθλητικό, κοινωνικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα μάλιστα σε ένα νησί και σε περιόδους χαμηλής τουριστικής κίνησης. Ο αγώνας στηρίζει τις προσπάθειες για την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση την υγεία και τον πολιτισμό για όλους τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδος και ειδικά της άγονης γραμμής. Το οικονομικό πλεόνασμα από τον αγώνα θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της προσπάθειας αυτής.

Η διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ καταγράφεται ως εξής: Η εκκίνηση δόθηκε  από την θέση Βαγιά στο σημείο που διασταυρώνεται περιφερειακός δρόμος με τον δρόμο προς την παραλία της Βαγιάς και οι δρομείς αφού διάνυσαν  απόσταση 2.500 μέτρων στην αρχή του κόλπου του Κουταλά έκάναν αναστροφή και τερμάτισαν  στην θέση Βαγιά στο σημείο από το οποίο ξεκίνησαν.

Η διαδρομή των 10 χλμ καταγράφεται ως εξής: Η εκκίνηση δόθηκε  από την θέση Βαγιά (αφετηρία/τερματισμός) και οι δρομείς αφού διανύσαν ν απόσταση 5,000 μέτρων αφού περάσαν ν τους πανέμορφους κόλπους του Γανέματος και του Κουταλά έκάναν αναστροφή στο σημείο Άσπρος Κάβος  για να διανύσουν την ίδια διαδρομή απολαμβάνοντας συγχρόνως το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της περιοχής από την μία και την άγρια ομορφιά του Κυκλαδίτικου τοπίου από την άλλη.

Το κόστος συμμετοχής ήταν 5 Ευρώ για τα 5 και 10 χλμ. ενώ ο παιδικός αγώνας είναι δωρεάν. Στον αγώνα θα υπήρχανν 3 σταθμοί νερού. Πίσω από τους αθλητές θα ακολουθούσε μηχανή για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας, ενώ ομάδα επιφυλακής ήταν  σε διάφορα σημεία του αγώνα. υπήρχε  γιατρός για την παροχή πρώτων βοηθειών καθώς και ασθενοφόρο σε περίπτωση που χρειαζόταν  μετακομιδή στο Κέντρο Υγείας Σερίφου. Μετά το τέλος των αγώνων θα ακολούθησε υποδοχή προς τιμή των αθλητών στο Coco-mat Eco Residences, στη Βαγιά. Στον αγώνα ΄ύπηρξε  επίσημη χρονομέτρηση. Tα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν  λίγες ώρες μετά τον αγώνα στην ιστοσελίδα
Serifos Classic Sunset Race
Το αναμνηστικο βραχιολακι μολις φορεθηκε απο τον πρωτο εθελοντη! Μας αρεσει πολυ!!!
Προσφορα Θυδιρα art shop, Ανω Χωρα Σεριφου. Eπισκευτειτε την σημερα το βραδυ στο ραντεβου μας στην Χωρα!
Πηγή :
Serifos Classic Sunset Race

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...