20 Σεπ 2013

Αλλαγές στις άγονες γραμμές και στόχευση στο Λαύριο

Μόνο από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα γίνεται στο εξής η επιδότηση των άγονων γραμμών, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγών Ναυτιλίας, στην οποία συμμετείχε.
«Φέτος προχωράμε στην ενοποίηση όλων των επιδοτήσεων. Σταματάει το φαινόμενο που ίσχυε ως τώρα, να κάνουν δηλαδή δύο ξεχωριστές υπηρεσίες του υπουργείου το ίδιο πράγμα, με αποτέλεσμα να καταγράφεται διπλάσιο κόστος» υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Υπενθυμίζεται ότι οι άγονες γραμμές προκηρύσσονταν τόσο από το ΥΕΝ, όσο και από την Γ.Γ. Αιγαίου (π. υπουργείο Αιγαίου).
Η προκήρυξη των άγονων γραμμών για τη χειμερινή περίοδο, αναμένεται να γίνει εντός των προσεχών ημερών και το συνολικό κονδύλι θα είναι ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με πέρσι.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε αναφορά στη δυνατότητα που θα δίνεται, πλέον, στις εταιρείες να επιλέγουν ως εναρκτήριο λιμένα,  είτε τον Πειραιά,  είτε το Λαύριο. «Σκοπεύουμε σταδιακά  να μεταφέρουμε τμήμα της ακτοπλοΐας στο Λαύριο. Η μετακίνηση αυτή επιφέρει πολλαπλά οφέλη και για τις εταιρείες, αλλά και για τους πολίτες» τόνισε ο υπουργός.
Όπως έχει αναφέρει σε προηγούμενα δημοσιεύματα το Cyclades24, στο σχεδιασμό της κυβέρνησης προβλέπεται η
σταδιακή μεταφορά ορισμένων ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από τον Πειραιά στο Λαύριο. Μέσα σε αυτές
συμπεριλαμβάνονται και οι συγκοινωνίες των Κυκλάδων. Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας θα φανούν
μέσα στους επόμενους μήνες.
http://cyclades24.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...