8 Σεπ 2013

Υπουργείο Οικονομικών Αγρόν Ηγόρασε

Του Παναγιώτη Παντελή

Υπάρχει πολύ ψωμί για έσοδα από τις offshore.  Έχουν εντοπιστεί 10.000 offshore από τις οποίες έχουν ελεγχθεί μόνο 41 και έχουν αποδώσει έσοδα 13 εκατομμύρια ευρώ.

Αν οι 41 δίνουν 13 εκατομμύρια, φανταστείτε οι 10.000 τι έσοδα μπορούν να φέρουν, δήλωνε ο Υπουργός Οικονομικών την προηγούμενη εβδομάδα σε Κυριακάτικη εφημερίδα και αν για τον έλεγχο των 41 offshore χρειάστηκαν 13 μήνες υπουργίας του τότε ο έλεγχος των 10.000 θα ολοκληρωθεί σε 264 χρόνια.

Και μέχρι τότε αποφασίστηκε να βγαίνουν εκπρόθεσμες οι δηλώσεις φόρου εισοδήματος ανέργων μισθωτών συνταξιούχων ώστε να πληρώνουν επιπλέον φόρο από την μη αναγνώριση του αφορολόγητου.

Αν αυτό δεν είναι πλήγμα στην φοροδιαφυγή τότε ποιο είναι;

Αλλά και οι φορολογούμενοι  που κατέθεσαν την δήλωση εμπρόθεσμα και πρέπει και μπορούν να πληρώσουν και που έχουν προσκομίσει τα δικαιολογητικά τους και έχουν ελεγχθεί, ακόμα να δουν εκκαθαριστικό, ίσως να αρκούν τα 13 εκατομμύρια των offshore.

Το δεύτερο μεγάλο θέμα των ημερών είναι το Ε9, που υποχρεώνει μερικά εκατομμύρια φορολογούμενους να συμπληρώσουν τους αγρούς στον πίνακα 2 μέχρι τις 15/9.

Φυσικά δεν πρέπει να παραβλέψουμε, ότι το σύστημα παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα που παρουσίασαν οι φορολογικές δηλώσεις (πέφτει, δεν υπάρχει σύνδεση, οι χάρτες είναι λάθος).

Θα ήθελα να αναφέρω ένα πραγματικό συμβάν φορολογούμενου που θέλησε να δηλώσει αγροτεμάχιο 4 στρεμμάτων στο «ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περουσιολογίου» στην Πελοπόννησο.

Συμπληρώσαμε τα στοιχεία:
ΝΟΜΟΣ: Μεσσηνίας
ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ή ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Καλαμάτας
Μας αναφέρει το ολοκληρωμένο σύστημα

Επιλέξτε για όσες εδαφικές εκτάσεις βρίσκονται :

Στην δυτική περιοχή που περικλείεται από όριο σχεδίου πόλης Καλαμάτας, 800μ. από θάλασσα, όριο κτηματικής περιφέρειας Ασπροχώματος, Π.Ε.Ο. Αθηνών – Καλαμάτας, όριο σχεδίου πόλης Καλαμάτας.

Στη Β.Δ. περιοχή που περικλείεται από όριο σχεδίου πόλης Καλαμάτας, όριο κτηματικής περιφέρειας Δ.Δ. Ασπροχώματος, όριο κτηματικής περιφέρειας Δ.Δ. Λαϊκών.

Στη ΒΑ περιοχή που περικλείεται  από το όριο σχεδίου πόλης Καλαμάτας, όριο πεδίου βολής, οδό προς Καλλιθέα, Ε.Ο. προς Σπάρτη, οδό προς αγ. Πάντες, οδό Αγίων Πάντων, οδό προς Νεκροταφείο Φαρών, όριο σχεδίου πόλης Καλαμάτας.

Στην περιοχή Κηπούπολη, που περιβάλλεται από  το Γ.Π.Σ. Καλαμάτας.

Στην Ανατολ. Περιοχή που περικλείεται από το όριο σχεδίου πόλεως Καλαμάτας, οδό προς Ελαιοχώριο, όριο κτηματικής περιφέρειας Βέργας, 800μ από θάλασσα, όριο σχεδίου πόλεως Καλαμάτας.

Στο υπόλοιπο του Δ.Δ.

Και συνεχίζει
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ:
 Δασική έκταση
 Βοσκότοπος
 Μονοετής καλλιέργεια
 Υπαίθρια έκθεση ή χώρος στάθμευσης
 Μεταλλευτική ή λατομική
ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ:
 Ελιές
 Λοιπές δενδροκαλλιέργειες
 Επιφάνεια κτισμάτων
 Επιφάνεια κατοικιών
Και συνεχίζει
Επιλέξτε, για όσες εδαφικές εκτάσεις απέχουν μέχρι και 800μ από τη θάλασσα:
 Στην Ανατολική παραλία, από όριο σχεδίου πόλης  Καλαμάτας μέχρι κτηματική περιφέρεια Βέργας.
 Στη δυτική παραλία, από τον ποταμό Νέδοντα μέχρι τον ποταμό αριος.
 Στη δυτική παραλία, από τον ποταμό άριος μέχρι τον ποταμό Παμισο.
 Στο υπόλοιπο του δήμου ή Δ.Δ.

Νομίζω ότι είναι στοιχεία απλά και σαφή που ο καθένας μας γνωρίζει και δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή των λογιστών που ζητούν παράταση.

Μάλλον θα πρέπει να περιορίσουμε το χρόνο υποβολής ΟΧΙ 15/09 κ. Γενικέ, αλλά 10/09, μήπως και εισπράξουμε κανένα πρόστιμο γιατί τα 264 χρόνια είναι πάρα πολλά.

* Ο κ. Παναγιώτης Παντελής είναι πρόεδρος του ΕΚΟΦΑΝ


Πηγή:www.capital.gr
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...