25 Σεπ 2013

Μια υπηρεσία θα καθορίζει την επιδότηση των άγονων γραμμών

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι οι απόψεις του υπουργού Ναυτιλίας κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτη στην συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγών Ναυτιλίας  σχετικά με την επιδότηση των άγονων γραμμών.
«Φέτος προχωράμε στην ενοποίηση όλων των επιδοτήσεων. Σταματάει το φαινόμενο που ίσχυε ως τώρα, να κάνουν δηλαδή δύο ξεχωριστές υπηρεσίες του υπουργείου το ίδιο πράγμα, με αποτέλεσμα να καταγράφεται διπλάσιο κόστος» υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Επίσης ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε την δυνατότητα επιλογής του λιμανιού αναχώρησης που δίνεται στις εταιρείες να χρησιμοποιήσουν ως λιμένα απόπλου είτε τον Πειραιά είτε το λιμάνι του Λαυρίου, λέγοντας :«Σκοπεύουμε σταδιακά  να μεταφέρουμε τμήμα της ακτοπλοΐας στο Λαύριο. Η μετακίνηση αυτή επιφέρει πολλαπλά οφέλη και για τις εταιρείες, αλλά και για τους πολίτες».
Φυσικά το λιμάνι του Λαυρίου δεν εξυπηρετεί τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων.
Τέλος ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφερόμενος στο θέμα των απλήρωτων ναυτικών τόνισε : «Να ξέρετε ότι, από την  πλευρά μου, δε θα υπάρξει ανοχή. Ό,τι προβλέπει ο νόμος πρέπει να τηρείται. Αυτήν την εντολή έχω δώσει και στα λιμεναρχεία.  Σε αυτό είμαι συμπαραστάτης των ναυτικών, ξεκάθαρες κουβέντες»
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...