19 Σεπ 2013

639 εποχικές προσλήψεις στους δήμους των Κυκλάδων 15 στην Σέριφο

Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες, είναι πλέον βασικό μέλημα της κυβέρνησης, η οποία ασκεί κατά γράμμα τις εντολές της τρόικας.
Θέλοντας καθαρά να κατευνάσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν, ιδιαίτερα από την τεράστια μερίδα των ανέργων, προωθεί νέο πρόγραμμα πρόσληψης μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.
Σε λίγες ημέρες θα βγει η σχετική προκήρυξη καλώντας τους άνεργους να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά τους για μία θέση από την οποία θα λαμβάνουν το ποσό των 490 ευρώ το μήνα.

Πλέον γίνεται κατανοητό ότι στόχος της κυβέρνησης είναι από τη μία να βγάλει στην ανεργία, μέσω π.χ της αξιολόγησης των ΟΤΑ, πολλούς εργαζόμενους στη διαθεσιμότητα και από την άλλη να προσλαμβάνει άτομα με μεροκάματο κάτω του κόστους.
639 θέσεις στις Κυκλάδες

Εντός των ημερών θα βγει η προκήρυξη του διαγωνισμού που γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, για την πρόσληψη 8.826 άνεργων απόφοιτων Δημοτικού και Γυμνασίου από τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες σε διάφορες δημοτικές υπηρεσίες, από τις 22 Οκτωβρίου.

Οι προσληφθέντες θα ενισχύσουν 321 δήμους ως υπάλληλοι Γενικών Καθηκόντων ΥΕ και θα καλύψουν τομείς όπως η καθαριότητα, ενώ οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Όσοι επιλεγούν, θα λαμβάνουν 748 ευρώ μεικτά τον μήνα (490 καθαρά) μαζί με ασφάλιση, ενώ για τους επιλεχθέντες κάτω των 25 ετών ο μισθός «πέφτει» στα 652 ευρώ μεικτά τον μήνα (427 ευρώ καθαρά).

Το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, ενώ τα άτομα που ζητούνται θα είναι από διάφορες ειδικότητες όπως πληροφορικής, οικονομολόγοι, λογιστές, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι ειδικής αγωγής, ψυχολόγοι και γενικών καθηκόντων αλλά και πολλές άλλες.
Αίτηση μπορούν να υποβάλουν νέοι ή μακροχρόνια άνεργοι και οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ.

Οι εποχικές προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και στους δήμους του Νοτίου Αιγαίου, ενώ στις Κυκλάδες αντιστοιχεί ο εξής αριθμός:
Δήμος Ανάφης 10 άτομα, Σίκινος 10, Φολέγανδρος 10, Κίμωλος 10 άτομα, Αντίπαρος 15, Κύθνος 15, Σέριφος 15, Ίος 18, Αμοργός 15, Σίφνος 18, Κέα 18, Μήλος 22, Τήνος 38 άτομα, Πάρος 61, Άνδρος 40, Μύκονος 63, Νάξος 85, Θήρα 78 και Σύρος 95 άτομα.

Βασικό κριτήριο για να υποβάλλει κανείς αίτηση είναι να είναι άνεργοι (νέοι ή μακροχρόνια) και να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ.

Τα κριτήρια επιλογής αφορούν τη διάρκεια της ανεργίας, το ετήσιο φορολογητέο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα του 2012, την ηλικία, την οικογενειακή κατάσταση και το εκπαιδευτικό επίπεδο.

Το σύστημα επιλογής θα βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων και οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση ηλεκτρονικά, είτε ιδιωτικά είτε μέσω ΚΕΠ. Διευκρινίζεται ότι αιτήσεις που δεν θα κατατεθούν ηλεκτρονικά δεν θα θεωρούνται έγκυρες.
Παράταση πήρε η αξιολόγηση

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των υπαλλήλων των ΟΤΑ, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, σημειώνοντας ότι μέχρι τότε δεν μπορεί να πει κανείς κανένα σενάριο. Μάλιστα, ανάφερε εμφατικά ότι για πρώτη φορά υπάρχει η συναίνεση όλων των φορέων στους ΟΤΑ για να γίνει η αξιολόγηση και οι δήμοι συνεργάζονται, ενώ τόνισε ότι δεν έχει απολυθεί κανείς μέχρι τώρα από τη διαθεσιμότητα.


Ο αρχικός σχεδιασμός, με βάση δηλώσεις και του κ. Μιχελάκη, προέβλεπε ολοκλήρωση της αξιολόγησης στους ΟΤΑ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και, όπως φαίνεται, η διαδικασία παίρνει δίμηνη παράταση. Ο λόγος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η αυτοαξιολόγηση από τους δήμους δείχνει ελλείψεις και όχι πλεόνασμα προσωπικού, ενώ οι Δήμαρχοι αποδέχονται την ενδοδημοτική κινητικότητας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συναινούν σε περαιτέρω «διαθεσιμότητες».


Ο υπουργός Εσωτερικών υποστηρίζει και αυτός τη θέση ότι η Τ.Α. έδωσε ό,τι ήταν να δώσει, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης στο Δημόσιο, και επιδιώκει να μην υπάρχει ούτε ένας υπάλληλος ΟΤΑ μέσα στους 12.500 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα στο τέλος Δεκεμβρίου. Ωστόσο, όπως δείχνει και η απόφαση για απολύσεις 700 υπαλλήλων στα δημοτικά ραδιόφωνα, δεν μπαίνει καπάκι σ’ αυτή τη δεξαμενή.
Πηγή : ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...