22 Σεπ 2013

Άρχισε κι επίσημα η σηματοδότηση των μονοπατιών της Σερίφου!

Μπήκε και η μεγάλη στη Χώρα! Να δούμε πως θα τα πάει με τον αέρα!

The big sin has been installed in Chora! Let's see how it will behave with the wind..
.


Είμαστε “μονοπατολόγοι”. Ειδικοί δηλαδή στη “μονοπατολογία”. Τί είναι αυτό; Είναι η μελέτη μιας περιοχής με σκοπό την ανάπτυξη δικτύου μονοπατιών και ποδηλατικών διαδρομών, ως τουριστική επένδυση.
Η ανάπτυξη ενός δικτύου μονοπατιών σε ένα τόπο, όταν σχεδιαστεί προσεκτικά, είναι η φθηνότερη τουριστική επένδυση, με πολύπλευρα οφέλη (οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά/πολιτισμικά).
Πιο αναλυτικά, η υλοποίηση ενός δικτύου μονοπατιών και ποδηλατικών διαδρομών κοστίζει από 500 έως 2000 € ανά χιλιόμετρο, και προσελκύει τουρίστες υψηλού επιπέδου, κυρίως εκτός της υψηλής περιόδου του Ιουλίου και του Αυγούστου, όπου γενικά στην Ελλάδα δεν περπατάμε γιατί σκάμε απ’τη ζέστη…
Εάν έχετε τη διάθεση, και πιστεύετε πως ο τόπος σας είναι προικισμένος με φυσικά και πολιτισμικά στοιχεία (όπως άλλωστε και κάθε άλλο μέρος στην Ελλάδα), μπορείτε να μας καλέσετε για μια επίσκεψη αναγνώρισης, κατά την οποία θα σας κάνουμε κάποιες προτάσεις για την ανάπτυξη δικτύου μονοπατιών και ποδηλατικών διαδρομών. Εάν τις βρείτε ενδιαφέρουσες (σύμφωνα με επίσημες δικές μας εμπειρικές στατιστικές η πιθανότητα να σας αρέσουν οι ιδέες μας κυμαίνονται μεταξύ 99,8 και 99,9%), τότε όλα τα άλλα μπορείτε να τα αφήσετε σε εμάς.
Αναλυτικότερες πληροφορίες θα βρείτε στην καρτέλα Υπηρεσίες.
Η ομάδα μας
Φοίβος Τσαραβόπουλος
O Φοίβος Τσαραβόπουλος είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σε Ευρωπαϊκές Σπουδές και Διαχείριση Περιβάλλοντος. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά. Δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων δικτύων πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών στην Ελλάδα από το 2010. Έχει αναπτύξει ή συμμετάσχει στην κατασκευή δικτύων στην Σκύρο, στις Σπέτσες, στο Μαραθώνα, στη Σίφνο, στα Κύθηρα, στην Πάτμο, στην Αθήνα (Υμηττός) και στη Δράμα. Από το 2012 είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης. Ασχολείται επίσης ενεργά με ορειβασία και αναρρίχηση καθώς και με τη φωτογραφία.
..
Μιχάλης Αντύπας
Ο Μιχάλης ειδικεύεται στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (G.I.S.). Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά. Έχει εργαστεί σε εταιρείες με αντικείμενο την παραγωγή λογισμικού γεωγραφικών δεδομένων καθώς και στην σύνθεση χαρτών. Ο Μιχάλης έχει πλούσια εθελοντική δράση σε συλλόγους όπως οι: Σύλλογος Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας, ΕΔΑΣΑ εθελοντές δασοπυροσβέστες Αττικής), ΑΝΙΜΑ (κέντρο περίθαλψης αγρίων ζώων και πτηνών). Έχει εργαστεί στη WWF ως ερευνητής πεδίου στο πρόγραμμα της Μεσογειακής Φώκιας καθώς και στη Mom. Από το 2012 υλοποιεί σημάνσεις μονοπατιών στο Μαραθώνα, στη Σίκινο, στις Μικρές Κυκλάδες καθώς και στην Κορινθία. Είναι ποδηλάτης και ορειβάτης, και περιστασιακά ασχολείται και με καταδύσεις.
..
Ιππόλυτος Πρέκας
ippo
Ο Ιππόλυτος Πρέκας, εργάζεται στο χώρο της επικοινωνίας. Είναι ιδιοκτήτης της επιχείρησης VisitKythera, του πληρέστερου τουριστικού οδηγού για το νησί της Αφροδίτης. Ως μέλος της ομάδας μας, αναλαμβάνει τη δημιουργία ιστοσελίδων, καθώς και την τουριστική, επαγγελματική προώθηση των δικτύων μονοπατιών που δημιουργούμε. Στις δουλειές του συγκαταλέγονται οι ιστοσελίδες www.visitkythera.com, www.kytherahiking.com καθώς και η ιστοσελίδα που διαβάζετε, www.pathsofgreece.com.

 Δουλειά μας είναι να αναδεικνύουμε έναν τόπο μέσω των μονοπατιών του.



Και μια με θαλασσινό αεράκι!


And one that enjoys the sea breeze!
Πρόκειται ουσιαστικά για μια επένδυση τουρισμού – την πιο φθηνή που υπάρχει – η οποία προσελκύει ποιοτικό τουρισμό, πέραν της υψηλής περιόδου του Ιουλίου και του Αυγούστου.

 Τοποθετήθηκαν αισίως οι πρώτες μεσαίες!


The first "medium size" ones have been successfuly installed!



 Η δουλειά μας ξεκινάει με την ιστορική, λαογραφική και γενικότερη βιβλιογραφική έρευνα, συνεχίζει με τις καταγραφές και την επιτόπια έρευνα όπου περπατάμε σπιθαμή προς σπιθαμή τα μονοπάτια και τους δρόμους σημειώνοντας όλες τις λεπτομέρειες, και κλείνει τον πρώτο κύκλο με τη σηματοδότηση των διαδρομών.


 Άρχισε κι επίσημα η σηματοδότηση της Σερίφου!

The sign-posting of Serifos island has officially started!

Ύστερα, έρχεται το στάδιο της προβολής, όπου θα κατασκευάσουμε με τους συνεργάτες μας ειδική ιστοσελίδα και φυλλάδιο, και θα προωθήσουμε με κάθε άλλο τρόπο τα μονοπάτια της περιοχής.

Πώς σας φαίνεται το σηματάκι για τη διάσχιση του δρόμου;


What do you think about the road crossing sign
?

Πηγή : http://pathsofgreece.gr

to synoro blog

2 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΣΙΑΝΤΡΙΒΑΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ.ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...