12 Δεκ 2016

Η Περιφέρεια προσλαμβάνει και 39 γιατρούς ειδικότητας. Δίνει ζωή σε ξεχασμένα ιατρεία

Πιστή στις εξαγγελίες της η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δίνει ζωή σε «ξεχασμένα» περιφερειακά ιατρεία και κέντρα υγείας στα νησιά του Αιγαίου, εφαρμόζοντας ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα το οποίο θέσπισε πρώτη και στη συνέχεια, εφάρμοσαν πολλές Περιφέρειες της χώρας.
Μετά από την παροχή κινήτρων σε αγροτικούς γιατρούς για την κάλυψη κενών θέσεων σε μικρά και απομακρυσμένα νησιά, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και για γιατρούς ειδικότητας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην αναβάθμιση των δομών υγείας στην περιοχή μας.
Μιλώντας στην «δ», ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα υγείας κ. Ν. Καραμαρίτης, υπεύθυνος για την υλοποίηση του προγράμματος, έκανε γνωστό πως σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, καθορίστηκαν οι ειδικότητες για τους 39 γιατρούς που θα προσληφθούν και ήδη έχει ανοίξει η διαδικασία των προσλήψεων. «Πιστοί στις δεσμεύσεις για την εφαρμογή του πρωτοποριακού προγράμματος, που δίνει ζωή σε ιατρεία τα οποία είχαν να λειτουργήσουν ακόμα και 20 χρόνια, μετά τις προσλήψεις αγροτικών ιατρών προχωράμε στην πρόσληψη 39 γιατρών ειδικότητας. Ηδη αποστείλαμε σχετική επιστολή στους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη τους, ώστε να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες. Η τρίτη φάση, προβλέπει την πρόσληψη 25 επιπλέον γιατρών, αγροτικών και ειδικότητας, που θα ακολουθήσει μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της δεύτερης φάσης που είναι σε εξέλιξη, για τους γιατρούς ειδικότητας. Συνολικά, με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα έχουν προσληφθεί 85 γιατροί στα νησιά μας αναβαθμίζοντας σημαντικά την παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους των νησιών μας. Η εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος αποδεικνύει πως όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος και στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, έχουμε αποδείξει ότι και θέλουμε και μπορούμε, αφού ήδη ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος έχει προχωρήσει στην εφαρμογή πολλών καινοτόμων προγραμμάτων, δίνοντας λύση σε χρόνιες παθογένειες», δήλωσε ο κ. Νίκος Καραμαρίτης.

H ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Στην επιστολή του κ. Ν. Καραμαρίτη που απεστάλη χθες προς τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, αναφέρονται τα εξής:
Κυρία/κύριε Πρόεδρε,
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχή και κλιμακούμενη υποστελέχωση των δομών υγείας στα νησιά μας, αποφάσισε την παροχή κινήτρων σε ιατρούς αγροτικούς και επικουρικούς, που δέχονται να υπηρετήσουν σε κενές θέσεις ΠΙ, ΠΠΙ, ΚΥ και Νοσοκομείων της Περιφέρειας μας.
Το ύψος της αποζημίωσης ανά μήνα είναι 450,00€ και έχει διάρκεια τρία χρόνια. Το σύνολο των ιατρών που θα αποζημιώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέρχεται σε 85, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ήδη υπηρετούν 15 αγροτικοί ιατροί, οι οποίοι εισπράττουν την αποζημίωση των 450,00€.
Κυρία/ε Πρόεδρε, σας παρακαλούμε θερμά να στηρίξετε την προσπάθεια της Περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου, η οποία πρώτη ξεκίνησε τον αγώνα, στο τέλος του 2014, για τη νόμιμη καταβολή της αποζημίωσης στους ιατρούς, ενημερώνοντας τους συναδέλφους σας , που θέλουν να υπηρετήσουν σε Υγειονομικές μονάδες των νησιών μας. Στο πλαίσιο αυτό, σας επισυνάπτω πίνακα με  39 θέσεις επικουρικών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, όπως συντάχθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, για τις οποίες μπορούν να γίνουν άμεσα αιτήσεις στον αρμόδιο φορέα (2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου).

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
Εντεταλμένος σε θέματα Υγείας
Νικόλαος Καραμαρίτης Πηγή:www.dimokratiki.gr
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...