9 Φεβ 2017

Κόντρα Χατζημάρκου - Φτακλάκη με φόντο τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και η περιφερειακή σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Ελευθερία Φτακλάκη, με «φόντο» τον τίτλο που απονεμήθηκε πρόσφατα στο Νότιο Αιγαίο ως «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης» για το 2019.
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της για τις δράσεις προβολής πρωτογενούς τομέα, η κ. Φτακλάκη αναφέρθηκε στον συγκεκριμένο τίτλο, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων, ότι δεν πρόκειται για θεσμό (όπως για παράδειγμα η Πολιτιστική Πρωτεύουσα), αλλά για «μια πρωτοβουλία ενός ιδιωτικού ινστιτούτου», «ένα project που θα πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά». «Είμαστε υπέρ της συμμετοχής σε ευρωπαϊκά δίκτυα [...] Είναι πολύ σημαντικό, αλλά δεν κινούνται τα πάντα γύρω από αυτό και δεν χρειάζεται να το μεγαλοποιούμε» ανέφερε η κ. Φτακλάκη, προκαλώντας την αντίδραση τόσο του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Ζαννετίδη, όσο και του περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου.
«Όχι μιζέρια και εσωστρέφεια! Να υπηρετήσουμε τον τίτλο (σ.σ. της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019) όλοι μαζί γιατί είναι για το καλό των νησιών μας» τόνισε ο κ. Ζαννετίδης, ενώ ο κ. Χατζημάρκος επιτέθηκε στην κ. Φτακλάκη, από την οποία περίμενε «μια πιο υπεύθυνη αξιολόγηση και τοποθέτηση», όπως είπε. «Από την ατζέντα της (σ.σ. της κ. Φτακλάκη) βλέπω την αγωνία της γύρω από την επικοινωνία. Αυτή είναι η προτεραιότητα της, αλλά μάλλον κι αυτό το κάνουμε λίγο καλύτερα. Άλλο να επικοινωνείς το κενό κι άλλο να επικοινωνείς την ουσία και το περιεχόμενο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η επιτυχία της απονομής του τίτλου στο Νότιο Αιγαίο είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής και οργανωμένης δουλειάς τόσο των στελεχών της Περιφέρειας, όσο και των 117 κοινωνικών εταίρων που συμμετείχαν στη διαβούλευση με την κατάθεση των προτάσεων της.
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...