9 Φεβ 2017

“Απογειώνεται” η σύνδεση Κυκλάδων – Θεσσαλονίκης

Αναλυτικά τα δρομολόγια της καλοκαιρινής περιόδου που θα συνδέουν τα Κυκλαδονήσια με τη συμπρωτεύουσα, από την Astra Airlines
Εδραιώνεται το ενδιαφέρον της Astra Airlines για τα νησιά των Κυκλάδων, όπως επιβεβαιώνεται από την επίσημη γνωστοποίηση των πτήσεων για την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο, με τα αεροπορικά δρομολόγια της αεροπορικής εταιρείας, να πρόκειται να ενώσουν πέντε νησιά των Κυκλάδων με τη Θεσσαλονίκη, σχεδόν σε καθημερινή βάση.
Εκτός από τον “οργασμό” της αεροπορικής σύνδεσης που διαπιστώνεται για τους δύο κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Σαντορίνης και της Μυκόνου την υψηλή σεζόν, σημαντικό όφελος προκύπτει και για την πρωτεύουσα του νομού, τη Σύρο, αφού για το διάστημα από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτεμβρίου προγραμματίστηκαν να εκτελούνται πέντε πτήσεις εβδομαδιαίως.
Επιπλέον, η αεροπορική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη θα εξυπηρετεί και τα νησιά της Μήλου και της Πάρου, ευνοώντας τους δύο μικρότερους προορισμούς σε επίπεδο αύξησης της επισκεψιμότητάς τους.
Μετά από τις πτήσεις της εαρινής περιόδου για τη Σύρο, τις οποίες και ανακοίνωσε η διοίκηση της Astra Airlines προ εβδομάδος, σήμερα γνωστοποιούνται λεπτομερώς τα προγραμματισμένα δρομολόγια και για τα πέντε νησιά που ξεκινούν από τέλος Μαΐου και ολοκληρώνονται αρχές Οκτωβρίου.
Σύρος: Έως και πέντε πτήσεις την υψηλή περίοδο
Συγκεκριμένα, οι πτήσεις για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων όσον αφορά στον καλοκαιρινό προγραμματισμό της Astra Airlines ξεκινούν από 29 Μαΐου και ολοκληρώνονται την 1η Οκτωβρίου παρουσιάζοντας αύξηση στον αριθμό τους κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου. Πιο αναλυτικά, από 29 Μαΐου έως και 16 Ιουλίου, η Σύρος θα συνδέεται με τη Θεσσαλονίκη, με τρεις πτήσεις κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή ενώ, για το χρονικό διάστημα από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτεμβρίου, ο αριθμός των αεροπορικών δρομολογίων αυξάνεται, καλύπτοντας πέντε ημέρες. Ειδικότερα, τα αεροπορικά δρομολόγια στην “καρδιά” του καλοκαιριού θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή, ενώ ακολούθως, για το διάστημα από 11 Σεπτεμβρίου έως και 1η Οκτωβρίου ο αριθμός τους θα επιστρέψει στις 3 πτήσεις, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.
Κρίνεται επιβεβλημένο να υπενθυμιστεί, πως, ο αριθμός των πτήσεων για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν έχει αυξηθεί, αφού συγκριτικά με τα περυσινά στοιχεία – πρώτη χρονιά της Astra – , η Σύρος για το 2017 ευνοείται με περισσότερες πτήσεις. Αξίζει μόνον να σημειωθούν τα περυσινά δρομολόγια που σύνδεσαν την πρωτεύουσα των Κυκλάδων απευθείας με τη Θεσσαλονίκη και είχαν ως ακολούθως: Από 21 Ιουνίου έως και 18 Σεπτεμβρίου, δύο δρομολόγια κάθε εβδομάδα και τρία δρομολόγια, κατά την περίοδο υψηλής επισκεψιμότητας.
Από έξι έως κι επτά δρομολόγια την τουριστική σεζόν για Σαντορίνη και Μύκονο
Άκρως ευνοημένοι στη απευθείας σύνδεσή τους με Θεσσαλονίκη θα είναι οι δύο κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί των Κυκλάδων, με το πρόγραμμα των πτήσεων να διαμορφώνεται σε τέσσερις περιόδους. Συγκεκριμένα και στα δύο νησιά, από 9 έως και 25 Ιουνίου έχουν προγραμματισθεί τρεις πτήσεις κάθε Δευτέρα, Παρασκευή και Κυριακή, για το χρονικό διάστημα από 26 Ιουνίου έως και 16 Ιουλίου τέσσερις πτήσεις κάθε Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή, όπως παρομοίως, τέσσερα δρομολόγια διατηρούντα τις ίδιες ημέρες τόσο για τη Σαντορίνη, όσο και για τη Μύκονο για το χρονικό διάστημα της 11ης Σεπτεμβρίου με την 1η Οκτωβρίου.
Ωστόσο, η Astra Airlines επεκτείνει σχεδόν στο σύνολο των ημερών της εβδομάδας τις πτήσεις της Σαντορίνης από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτεμβρίου, έχοντας προγραμματίσει καθημερινή σύνδεση, πλην της Τετάρτης, ημέρα την οποία όμως, η Μύκονος θα διαθέτει πτήση, αφού για την ίδια χρονική περίοδο θα καλύπτεται αεροπορικώς καθημερινά.
Μέχρι τέσσερις πτήσεις για Μήλο και Πάρο
Επιπρόσθετα, στο πλάνο των αεροπορικών συνδέσεων της Astra Airlines έχει συμπεριληφθεί η Μήλος και η Πάρος, νησιά που μπορεί να έχουν τη δυνατότητα περιορισμένου αριθμού δρομολογίων την καλοκαιρινή περίοδο, εβδομαδιαίως, ωστόσο, διατηρούν το πλεονέκτημα της απευθείας μετακίνησης από και προς τη συμπρωτεύουσα. Συγκεκριμένα, η Μήλος θα συνδέεται με Θεσσαλονίκη κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, από 9 Ιουνίου έως και 16 Ιουλίου και πέντε φορές την εβδομάδα κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτεμβρίου.
Σχετικά με το νησί της Πάρου, η Astra Airlines έχει δρομολογήσει πτήσεις από 6 Ιουνίου έως και 1η Οκτωβρίου, στο πλαίσιο τριών διαφορετικών χρονικών περιόδων. Αναλυτικότερα, από 6 Ιουνίου έως και 23 Ιουλίου, οι πτήσεις θα εκτελούνται κάθε Τετάρτη και Σάββατο, από 24 Ιουλίου έως και 3 Σεπτεμβρίου κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή, ενώ τέλος, για τη χρονική περίοδο από 4 Σεπτεμβρίου έως και 1η Οκτωβρίου ο αριθμός των απευθείας πτήσεων μειώνεται σε δύο ημέρες και συγκεκριμένα, κάθε Τετάρτη και Σάββατο.
www.koinignomi.gr/
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...