7 Φεβ 2017

Σέριφος -Σίφνος -Κίμωλος -Μήλος στόχος η αναβάθμιση του τουριστικού προιόντος

γάνεμα Σέριφος 

Το τουριστικό προϊόν και τα χαρακτηριστικά του

Τουριστική προσφορά είναι το σύνολο των τελικών αγαθών και υπηρεσιών που προτείνεται από τον τουριστικό τομέα στους καταναλωτές σε συγκεκριμένη τιμή.
Το τουριστικό προϊόν είναι σύνθετο και χαρακτηρίζεται συχνά ως compack (σύνθετο πακέτο). Η τουριστική υπηρεσία θεωρείται υπηρεσία μικτού χαρακτήρα.
Οι παράγοντες του τουριστικού προϊόντος διακρίνονται σε παράγοντες έλξης, παράγοντες παραγωγής και παράγοντες τουριστικών υπηρεσιών.
Η τυπολογία των τουριστικών προϊόντων είναι πολυποίκιλη και απηχεί την εγγενή τους ετερογένεια. Το μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν εμφανίζει οριζόντια ή κάθετη διάταξη στο πλαίσιο λειτουργίας ενός μοναδικού οργανισμού. Το τουριστικό προϊόν αποτελεί συνισταμένη μιας βιωματικής εμπειρίας του τουρίστα.

Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές»Σίφνος 

Κύρια χαρακτηριστικά του τουριστικού προϊόντος είναι οι φυσικοί πόροι, οι πολιτιστικοί πόροι, ο πληθυσμός υποδοχής, η αισθητική υποδοχή και η animation (διασκέδαση και δημιουργία ευφορίας), οι συμπληρωματικές εγκαταστάσεις και οι υποδομές μεταφορικών μέσων.

Εχοντας ελπίζω αυτά στο νού τους οι εππαγγελματίες των 4 νησιών ξεκινούν μια συμαχία για την αναβάθμιση του τουριστικού προιόντος των νησιών μας καλή επιτυχία λοιπόν 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΙΜΩΛΟΥ
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Την Κυριακή 05/02/17 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιμώλου παρουσία του Δημάρχου, της Προέδρου του Δ.Σ, της Προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής, μελών των επαγγελματικών φορέων και κατοίκων του νησιού έγινε ενημέρωση με θέμα τον «προγραμματισμό κοινών δράσεων που πρόκειται να υλοποιηθούν από κοινού μεταξύ των νησιών Σερίφου-Σίφνου-Κιμώλου-Μήλου με σκοπό στοχευόμενων μορφών τουρισμού».

 Κατακόμβες Μήλος 
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουάριου στη Μήλο οι κοινές δράσεις που επιλέχθηκαν να υλοποιηθούν το 2017 με θεματικές μορφές τουρισμού είναι: 

Δημιουργία και προώθηση φυσιολατρικής διαδρομής που θα περνάει από τα 4 νησιά, προβάλλοντας τις φυσικές ομορφιές τους (μεταλλεία, μονοπάτια, αρχιτεκτονική κ.α.) Αυτή η ενότητα μπορεί να χωριστεί και σε υποενότητες (πεζοπορία, γεωλογία, φύση, αρχιτεκτονική και μνημεία κ.α.) Δημιουργία και προώθηση θρησκευτικής διαδρομής που θα προβάλλει τα 4 νησιά, μέσα από τα θρησκευτικά τους μνημεία και τις παραδόσεις (μοναστήρια, έθιμα, πανηγύρια, κατακόμβες κ.α.) Δημιουργία και προώθηση διαδρομής γεύσεων που θα προβάλει την ιδιαίτερη κουζίνα και τις μοναδικές γεύσεις των νησιών μας (γαστρονομία, πανηγύρια, τοπικά προϊόντα, φάρμες, γευσιγνωσία. Φεστιβάλ Τσελεμεντέ κ.α ). 
Δημιουργία και προώθηση διαδρομής θαλάσσιου τουρισμού που θα προβάλει τις θαλάσσιες και υποθαλάσσιες ομορφιές των νησιών μας (θαλάσσιες περιηγήσεις, θαλάσσιες αθλητικές δραστηριότητες, καταδύσεις κ.α.) Για κάθε κοινή δράση προβολής θα χρειαστεί να οριστεί ένας συντονιστής ανά δράση, και ένας υπεύθυνος δράσης ανά νησί. 
Αρμοδιότητες συντονιστή: 
 Να συλλέξει όλο το απαραίτητο υλικό ^
 Να συλλέξει τις απαραίτητες προσφορές (μακέτες, έντυπα, διαφήμιση) ^
 Να παρουσιάσει τις προτάσεις και τις προσφορές στους φορείς για την επιλογή των καλύτερων από αυτές ^
 Να συντονίσει και να υλοποιήσει τις προτάσεις σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα 

Μονοπάτια Κίμωλος 

Υποχρεώσεις υπεύθυνων ανά δράση
 Να παρέχουν έγκαιρα στο συντονιστή το υλικό που αφορά στον τόπο τους
 Να παρέχουν στο συντονιστή τη βοήθειά τους. όπου τους ζητηθεί.

 Στη σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε η κατανομή των δράσεων ανά νησί ως εξής:
 α) φυσιολατρική διαδρομή η Σίφνος
 β) θρησκευτική διαδρομή η Κίμωλος
 γ) διαδρομή γεύσεων η Σέριφος
 δ) διαδρομή θαλάσσιου τουρισμού & ιστορίας· πολιτισμού η Μήλος
Στην πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο μας επιλέχθηκε η κ. Μοσχούλα Μάλλη (πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής) ως συντονίστρια της θρησκευτικής δράσης και των τεσσάρων νησιών και στην επόμενη συνεδρίαση την Κυριακή 12/02/2017 θα γίνει η εκλογή των υπολοίπων υπευθύνων για τις υπόλοιπες δράσεις. 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΜΜ.ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...