3 Φεβ 2017

Η ευκοσμία (EUCOSMIA)

Η ευκοσμία (EUCOSMIA) είναι λέξη αρχαιοελληνικής προέλευσης και προέρχεται από τo επίρρημα "εὖ" και το ουσιαστικό "κόσμος". Στα νέα ελληνικά αποδίδεται ως ευπρέπεια, κοσμιότητα στο ήθος και σεμνότητα στο παρουσιαστικό. Αντικατοπτρίζει ένα ευρύ φάσμα των αρετών του ανθρώπου.
Ευκοσμία επίσης, ονομαζόταν η μητέρα του αγίου Ιωάννη του Ελεήμoνα

Στο Άγιο Όρος υπάρχουν συνολικά 20 μεγάλες Ιερές Μονές, αλλά και πολλές Σκήτες, Κελιά, Καθίσματα, Καλύβες και Ησυχαστήρια, που υπάγονται στις κυρίαρχες Μονές. Οι Μονές είναι αυτάρκεις κι έχουν αναπτύξει με το πέρασμα των αιώνων μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στην παραγωγή προϊόντων, που βασίζονται σε παραδόσεις και μελέτες χειρογράφων, της βυζαντινής και προχριστιανικής περιόδου, σε διάρκεια άνω των 1000 ετών. Ανάμεσα σε αυτά τα χειρόγραφα σώζονται και κάποια, που περιγράφουν τις ιδιότητες των διαφόρων βοτάνων, έχουν πολλές συνταγές για ιάματα, και περιγράφουν επίσης τους τρόπους χρήσης τους, στα βάθη των αιώνων.

Με τη συμβολή της σύγχρονης τεχνολογίας, γίνονται μελέτες και έρευνες πάνω στις αρχαίες πρακτικές και επιβεβαιώνεται η ευεργετική δράση των βοτάνων, όπως τα προσφέρει το φαρμακείο της φύσης. Το αποτέλεσμα των ερευνών αυτών είναι η δημιουργία διαφόρων φυσικών προϊόντων, όπως παραδοσιακές αλοιφές, ενυδατικές κρέμες, σαπούνια, σαμπουάν, συμπληρώματα διατροφής κ.ά., τα οποία στη συνέχεια συσκευάζονται με απώτερο στόχο την πρόληψη, την ανακούφιση, την ελαχιστοποίηση ή ακόμη και την θεραπεία πολλών προβλημάτων υγείας.
ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟhttp://www.eucosmia.com/el/Πηγή : http://www.eucosmia.com/el/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...