25 Απρ 2017

Το πρόγραμμα "Sol-Brine" της Τήνου υποψήφιο για βράβευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το πρόγραμμα με τίτλο και κωδικό LIFE09 ENV/GR/000299 SOL-BRINE που χρηματοδοτήθηκε από το εργαλείο LIFE και υλοποιήθηκε στο Δήμο μας την περίοδο 2009-2013, επιλέχθηκε ως υποψήφιο για τα “Πράσινα Βραβεία” (Green Awards) της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.
Η ειδική επιτροπή διάλεξε ανάμεσα σε εκατοντάδες ολοκληρωμένα προγράμματα από το 1992 ως και σήμερα, τα καλύτερα 5 σε τρεις θεματικές κατηγορίες, το Περιβάλλον, τη Φύση και Βιοποικιλότητα και την Κλιματική Αλλαγή. Η επιλογή έγινε βάσει κριτηρίων όπως η καινοτομία, η διάδοση, η επιρροή σε υπερτοπικό επίπεδο, η περιβαλλοντική επίδραση κ.α.
Το πρόγραμμα SOLBRINE επελέγη μεταξύ των 5 καλύτερων και συναγωνίζεται την ανάδειξή του ως καλύτερο πρόγραμμα της τελευταίας 25ετίας στην κατηγορία “Περιβάλλον”.
Για την ενίσχυση της υποψηφιότητας της Τήνου έχει ανοιχθεί σελίδα ψηφοφορίας στο Facebook της σελίδας του LIFE την οποία μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.facebook.com/LIFE.programme/app/515720611858523/
Δώστε την ψήφο σας στην Τήνο και υποστηρίξτε τη μεγάλη αυτή διάκριση για το νησί μας!
Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει σε ειδική τελετή στις Βρυξέλες στις 30 Μαΐου 2017, στην οποία θα παρευρεθεί αντιπρόσωπος του Δήμου Τήνου.
Το πρόγραμμα SOL-BRINE ήταν ένα έργο εγκεκριμένο από το χρηματοδοτικό
εργαλείο LIFE (LIFE+ Περιβαλλοντική Πολιτική και Διακυβέρνηση) και
συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.
Οι εταίροι του έργου ήταν ο Δήμος Τήνου, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η Culligan Hellas Α.Ε.
Κύριος στόχος του έργου ήταν η ανάπτυξη ενός ενεργειακά αυτόνομου συστήματος ολικής εξάλειψης της παραγόμενης άλμης από μονάδες αφαλάτωσης, υιοθετώντας και εφαρμόζοντας την αρχή μηδενικής απόρριψης (Zero Liquid Discharge). Παράλληλα επιτεύχθει υψηλή ανάκτηση νερού (>90%) και παραγωγή στερεού άλατος εμπορικής αξίας.
Η νέα καινοτόμος μονάδα – που είναι 100% Ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής – ήδη εγκαταστάθηκε στην περιοχή του Αγίου Φωκά με δυνατότητα να επεξεργάζεται στο μέγιστο της παραγωγής της 500 κ.μ. από τα απόβλητα της αφαλάτωσης και να τα μετατρέπει σε αλάτι και καθαρό νερό.
Επίσης δεν επιβαρύνει με κανένα άλλο τρόπο το περιβάλλον καθώς είναι ενεργειακά αυτόνομη, αφού χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την δραστηριότητά της.

ΔΗΜΟΣ THNΟΥ Τήνος, 20/4/2017
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟY

Πηγή : https://parianostypos.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...