27 Απρ 2017

Η Ένωση Προσωπικού ΛΣ Κυκλάδων στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή

 Αντιπροσωπεία της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων, υπό τον πρόεδρο  Γιάννη Βαμβακούση, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, παρουσία του Αρχηγού του ΛΣ- ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναυάρχου Λ.Σ. Σταμάτη Ράπτη.  Η αντιπροσωπεία έθεσε τοπικά προβλήματα που απασχολούν την ευαίσθητη γεωγραφικά, περιοχή των Κυκλάδων η οποία αποτελεί και βασικό τουριστικό  προορισμό.Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την επάρκεια του προσωπικού των Λιμενικών Αρχών Κυκλάδων, μετά τη θέσπιση του ΠΔ 81/2014, για τη μείωση των οργανικών θέσεων και ζητήματα που αφορούν τα πλωτά μέσα.  Η αντιπροσωπεία συζήτησε ακόμα θέματα  των Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών στις Κυκλάδες.
   
Επιπλέον εθίγησαν ζητήματα που αφορούν γενικότερα το προσωπικό του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ και συγκεκριμένα η διάταξη, στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ, που προβλέπει την εισαγωγή στο Λιμενικό Σώμα με Πανελλήνιες Εξετάσεις. Η Ένωση ζήτησε από τον Υπουργό την εναρμόνιση της διαδικασίας πρόσληψης, στα πρότυπα της διαδικασίας, που ακολουθείται μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων, από την Ελληνική Αστυνομία, καθώς και τη μετεξέλιξη των Λιμενοφυλάκων στα πρότυπα της ΕΛΑΣ.
    Ο κ. Κουρουμπλής συζήτησε διεξοδικά όλα τα θέματα που ετέθησαν και δεσμεύτηκε να τα εξετάσει με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο. Ειδικά για το θέμα της μετεξέλιξης των Λιμενοφυλάκων, στα πρότυπα της ΕΛΑΣ, ο κ. Κουρουμπλής έδωσε επιτόπου εντολές για να διευθετηθεί.
Πηγή : https://cyclades24.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...