30 Απρ 2017

Και το ιγκουάνα για... Άνδρο!!!…

Στο κατάστρωμα του πλοίου. Μιλάς με τον Μιχάλη για τα τρέχοντα και για τα παρελθόντα. Ξαφνικά κοιτά έκπληκτος σε μια κατεύθυνση και αναφωνεί: «τι είναι αυτό;» Και δείχνει προς τον κόσμο μπροστά στο μπαρ. Δεν καταλαβαίνεις. Όμως ο Μιχάλης επιμένει: «μα τι είναι αυτό;» Επιτέλους βλέπω ένα παράξενο ζώο στην πλάτη και στο σβέρκο ενός νεαρού!
Φεύγουμε σφαίρα. Πάμε κοντά. Επειδή δεν έχουμε ξαναδεί ρωτάμε τον νεαρό για να είμαστε σίγουροι: «τι είναι αυτό;» Μας κοιτά ήρεμος και απαντά σχετικά αδιάφορα: «ιγκουάνα»!!! Σαν να ήταν το πιο συνηθισμένο πράγμα να βλέπεις έναν άνθρωπο να «φορά» στο λαιμό ένα ζωντανό και μεγάλο ιγκουάνα και να πίνει καφέ στο μπαρ του πλοίου της γραμμής!!!
Το περίεργο ζώο ακίνητο στο σβέρκο του. Με μισόκλειστα μάτια. Γαντζωμένο από τον Φρίξο (έτσι έλεγαν τον ιδιοκτήτη του) να κοιτά προς εμάς με ένα βαριεστημένο βλέμα του στιλ: «ρε δε με παρατάτε που είδατε ιγκουάνα και τρελαθήκατε…»
Από εκεί και πέρα το ταξίδι για Άνδρο απέκτησε ανακριτικό και εξωτικό χαρακτήρα:
-        Που το βρήκες;
-        Από έναν μεξικάνο που όταν έφυγε μου το έδωσε πολύ μικρό…
-        Πόσα χρόνια το έχεις;
-        Δεκατρία…
-        Πως το λένε;
-        Μοχίτο…
-        Πόσο μεγάλο είναι;
-        Ένα και εξήντα εφτά πόντους μαζί με την ουρά και ζυγίζει κοντά πέντε κιλά!!!
-        Που ζει;
-        Στην αυλή μου στο Νέο Βουτζά 6 μήνες και τώρα θα ζει έξι μήνες στο σπίτι της φίλης μου στα Ρέματα…
-        Έχει ξανάρθει Άνδρο;
-        Πέρσι για δύο μήνες. Του άρεσε στα Ρέματα. Έκανε και μπάνιο στη λιμνούλα. Είναι δεινός κολυμβητής. Μπορεί να μείνει κάτω από το νερό μέχρι μια ώρα!!!
-        Που ζει συνήθως και τι τρώει;
-        Στα δάση. Και τρώει χόρτα και φρούτα. Αυτός μεγάλωσε πολύ γιατί ζει έξω στη φύση. Τον χειμώνα βέβαια ζει μέσα γιατί κρυώνει. Του βάζω και ηλεκτρικό καλοριφέρ!!!
Πόσο ζει;
Περίπου 70 χρόνια!!!
-        Από τι κινδυνεύει;
-        Έχει δύο μεγάλου εχθρούς, τους πίθηκους και τους αετούς. Ευτυχώς στην Άνδρο δεν έχει πίθηκους και οι αετοί είναι μάλλον μικροί γι αυτό…
-        Τον πας σε γιατρό;
-        Σε ερπετολόγο. Αλλά μόνο μια φορά τον πήγα. Είναι υγιής…
Μετά ο Μιχάλης εξοικειώθηκε μαζί του. Τον πήρε από τον Φρίξο και τον πήγε βόλτα. Του βγάλαμε φωτογραφίες. Και κατέβηκε μαζί μας στην Άνδρο. Και βουρ για Ρέματα ο Μοχίτο…
Μάλιστα πλέον η Άνδρος έχει και την ειδική ατραξιόν της: τον Μοχίτο… Κάπου εκεί στα Ρέματα θα αράξει ένα εξάμηνο. Θα κάνει τα μπάνια του!!! Θα βγει τις βόλτες του στα δέντρα του κήπου. Θα ταράξει τις συκιές μιας και λατρεύει τα σύκα!!!
Ζωή και… ιγκουάνα (!) θα περάσει ο Μοχίτο στην Άνδρο…
Πηγή : http://enandro.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...