28 Απρ 2017

Διάπλους 2017: Στην Κίμωλο κάναμε πολλά και τα κάναμε καλά

Η ιατρική ομάδα της +πλευσης ξεκίνησε την δουλειά το πρωί της Παρασκευής, πρώτης ημέρας παροχής ιατρικών υπηρεσιών στον φετινό Διάπλου.
Πρώτη ξεκίνησε να υποδέχεται τους κατοίκους της Κιμώλου η ομάδα του αιματολογικού, συλλέγοντας δείγματα αίματος, τα οποία στη συνέχεια συσκευάστηκαν κατάλληλα και απεστάλησαν σε ειδικό εργαστήριο για να γίνουν οι απαραίτητες αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις.
  
Συνολικά ελήφθησαν 64 δείγματα από παιδιά και ενήλικες. Οι εξειδικευμένοι γιατροί της +πλευσης θα αξιολογήσουν τα αποτελέσματα και θα τα αποστείλουν πίσω στο νησί μαζί με τα συμπεράσματά τους.
  
Λίγο αργότερα, άνοιξαν και τα υπόλοιπα ιατρεία που είχαν προετοιμάσει από το προηγούμενο απόγευμα οι εθελοντές της +πλευσης, στο Αφεντάκειο και το Αγροτικό Ιατρείο του νησιού.
  
Η προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και έγιναν εκατοντάδες εξειδικευμένες εξετάσεις σε σχεδόν 150 άτομα, γεμίζοντάς μας με ικανοποίηση. 
 
Στο σχολείο του νησιού παραδόθηκε και επίσημα ο ψύκτης-αφαλατωτής που δώρισε η +πλευση με την ευγενική χορηγία της COLGATE PALMOLIVE, προκειμένου τα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί να έχουν πρόσβαση σε κρυστάλλινα καθαρό νερό. 
 
Η +πλευση οργάνωσε στον ίδιο χώρο ένα πρωτότυπο παιχνίδι για τους μικρότερους κατοίκους του νησιού, στο πλαίσιο του Smoke Free Greece, για την πρόληψη του καπνίσματος. 
 
Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν ενθουσιώδης, επιβεβαιώνοντας την σωστή στόχευση των δράσεων που οργανώνει η ομάδα σε επίπεδο πρόληψης. 
 
Παραδόθηκε επίσης ο ηλεκτρονικός και εκπαιδευτικός εξοπλισμός που δώρισε η +πλευση στα σχολεία της Κιμώλου, ενισχύοντας τους εκπαιδευτικούς στο λειτούργημα που επιτελούν, υπό δύσκολες συνθήκες.
Τα ιατρεία ολοκλήρωσαν την λειτουργία τους αφού εξετάστηκε και ο τελευταίος από τους κατοίκους που προσήλθε και οι εθελοντές της +πλευσης φόρτωσαν τον εξοπλισμό ξανά στα φουσκωτά, έτοιμοι για τον επόμενο προορισμό του διάπλου.
Πηγή : http://symplefsi.org/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...