20 Απρ 2017

Καμπάνια στο εξωτερικό για τα «χακί»... φιλέτα

Το «χακί» Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. λέγεται… Υπ.Α.Α.Π.Ε.Δ (Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων) - Ο Πάνος Καμμένος φαίνεται να έχει βάλει στόχο να πείσει ξένους επενδυτές να διαθέσουν κεφάλαια και να αξιοποιήσουν ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων
Ελληνική … SiliconValley, καταδυτικά πάρκα και πολυτελές resort στην Πέρδικα και στον Τουρλό Αίγινας, αλλά και στις νησίδες Φλέβες και Φλεβοπούλα στον Αργοσαρωνικό, προτείνει  καμπάνια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε ξένους επενδυτές, με στόχο να γεμίσει με χρήμα τα ταμεία.
Το «χακί» Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. λέγεται… Υπ.Α.Α.Π.Ε.Δ (Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων). 
Συστάθηκε στα τέλη του 2016 και υπάγεται απευθείας  στον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, ο οποίος έχει βάλει στόχο να πείσει ξένους επενδυτές να διαθέσουν κεφάλαια και να αξιοποιήσουν ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων, που θεωρούνται «φιλέτα» και βρίσκονται σε προνομιακές θέσεις. 
«Λειτουργούμε ως μια σύγχρονη πλατφόρμα οργάνωσης, ανάδειξης και προώθησης της αναξιοποίητης περιουσίας των Ε.Δ.» λέει στο ΘΕΜΑ ο διευθυντής της Υπ.Α.Α.Π.Ε.Δ. κ.ΓεώργιοςΖησιμάτος, επισημαίνοντας πως η νεοσύστατη υπηρεσία λειτουργεί με  εξωστρέφεια. «Με ανοιχτούς ορίζοντες και σύγχρονες αντιλήψεις, πετύχαμε όλο αυτό το διάστημα να φέρουμε  ανέλπιστα πολλούς σοβαρούς επενδυτές στο κατώφλι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια και το αποτέλεσμα» λέει ο κ.Ζησιμάτος.
Από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, που ουσιαστικά ξεκίνησε να λειτουργεί η Υπ.Α.Α.Π.Ε.Δ., το προσωπικό της ολοκλήρωσε την αναλυτική καταγραφή των ακινήτων που δεν χρησιμοποιούνται σήμερα για στρατιωτικούς σκοπούς σε όλη τη χώρα. Μόνο τα περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α) υπολογίζονται –με βάση απογραφή του 2006-  σε  1.477 ακίνητα με 251.500 χιλιάδες στρέμματα, τότε γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του χαρτοφυλακίου που έχει να διαχειριστεί η  Υπ.Α.Α.Π.Ε.Δ.
sa1.jpg
Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται σε εξέλιξη στοχευόμενη καμπάνια της Υπ.Α.Α.Π.Ε.Δ στο εξωτερικό, με στόχο τη  μακροχρόνια μίσθωση  ακινήτων, που θεωρήθηκε από την ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί. πως μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών. Πρόκειται για παραλιακές εκτάσεις στις θέσεις Πέρδικα και Τουρλός Αίγινας, τις βραχονησίδες  Φλέβες και Φλεβοπούλα στον Αργοσαρωνικό, το πρώην στρατόπεδο Ζαφείρη στην Ερμούπολη Σύρου, καθώς και δύο ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας. 
Ήδη έχει εκδοθεί πολυτελές ενημερωτικό έντυπο, στην αγγλική γλώσσα, όπου παρουσιάζονται αναλυτικά και με πλούσιο φωτογραφικό υλικό τα συγκεκριμένα προτεινόμενα φιλέτα, το οποίο αποστέλλεται σε πιθανούς επενδυτές ή διανέμεται στη διάρκεια παρουσιάσεων που πραγματοποιεί ο διευθυντής της Υπ.Α.Α.Π.Ε.Δ. σε πρωτεύουσες του εξωτερικού. Παράλληλα προβάλλεται και promo video με όλα τα προς εκμίσθωση ακίνητα.
Παράλληλα είναι onlineσύγχρονη ιστοσελίδα (www.ypaaped.mil.gr) όπου παρουσιάζονται τα ακίνηταπου είναι διαθέσιμα προς αξιοποίηση σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για ακίνητα στα οποία μπορούν να υλοποιηθούν επιχειρηματικά σχέδια και επενδύσεις στον τουρισμό, το εμπόριο, τα πάρκα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλα καινοτόμα επενδυτικά έργα. Σύντομα μέσω της ιστοσελίδας αυτής, θα πραγματοποιείται και η διαγωνιστική διαδικασία (e-bid) σε πραγματικό χρόνο.  «Οι επενδυτικές προτάσεις που έχουμε ήδη στα χέρια μας  θα βρουν μέσα από την οργάνωση και την εγγενή πειθαρχία  που κυριαρχεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας  τον απόλυτο σύμμαχο προς την επιθυμητή από όλους μας τελική υλοποίηση» λέει από την πλευρά της η κυρία Κατερίνα Παλαιοδήμου, σύμβουλος του υπουργού Εθνικής Άμυνας  για θέματα αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας. 
Τα «φιλέτα» προς ξένους επενδυτές 


ΠΕΡΔΙΚΑ ΑΙΓΙΝΑΣ
Παραθαλάσσια έκταση 350 στρεμμάτων  στην περιοχή οχυρών της Πέρδικας στο Ν.Δ τμήμα του νησιού, όπου υπάρχουν διάσπαρτα παράκτια η επάκτια ναυτικά οχυρά, που χρονολογούνται πριν από το Β’ Π.Π αλλά και από την εποχή της Γερμανικής Κατοχής.  «Το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης  έχει σχεδιαστεί ως ένα μικρό τουριστικό θέρετρο που θ’ αποτελείται από θεματικό πάρκο, κέντρο καταδύσεων, μουσείο και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις όπως … “luxuryislandcamp”» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το promo έντυπο της Υπ.Α.Α.Π.Ε.Δ
ΤΟΥΡΛΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ 
Ιδανική για να φιλοξενήσει ένα «πρότυπο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας», χαρακτηρίζεται  έκταση 2.631,560 τ.μ στη θέση Τούρλος στη βόρεια Αίγινα, όπου βρίσκεται και μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού. Το ακίνητο θεωρείται ιδανικό για την «ανάπτυξη μονάδων τεχνολογίας στο πλαίσιο ενός επιστημονικού πάρκου που θα μπορούσε να προσελκύσει διεθνείς εταιρείες ανάπτυξης ερευνητικών προγραμμάτων, καθώς και εκπαιδευτικά  ιδρύματα» αναφέρει χαρακτηριστικά η αγγλόφωνη έκδοση. Πριν από ένα χρόνο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.ΠάνοςΚαμμένος, είχε αποκαλύψει πως  υπάρχει ενδιαφέρον από Ισραηλινούς επενδυτές, που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν την ελληνική … SiliconValey. 
ΦΛΕΒΕΣ & ΦΛΕΒΟΠΟΥΛΑ
Εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες των δύο νησίδων του Αργοσαρωνικού,  συνοδεύουν το σχετικό κείμενο στο οποίο τονίζεται ιδιαίτερα η εγγύτητα τους, μόλις 2,5 χλμ από το παραλιακό μέτωπο της Βουλιαγμένης. Η συνολική τους έκταση αγγίζει τα 1.247.160 τ.μ. και έως πρότινος αποτελούσε Πεδίο Ασκήσεων της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.  Εκτός από τη μετατροπή τους σ’ ένα πολυτελές resort, οι νησίδες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και ως θεματικό πάρκο, κέντρο καταδύσεων και άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων «χωρίς να διαταραχθεί η καθημερινή ζωή των πολιτών» -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η παρουσίαση- του παρακείμενου δήμου Βάρης - Βούλας – Βουλιαγμένης. Και στο παρελθόν υπήρξαν προτάσεις αξιοποίησης των νησίδων, λόγω της προνομιακής τους θέσης, αλλά «κόλλαγε» στον χαρακτηρισμό τους ως Ναυτικού Οχυρού.  
ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΖΑΦΕΙΡΗ - ΣΥΡΟΣ
Τους ξένους επενδυτές, φαίνεται πως πρόλαβε ο δήμος Σύρου που κατέθεσε στην Υπ.Α.Α.Π.Ε.Δ. και στο Τ.ΕΘ.Α. πρόταση συνεκμετάλλευσης του πρώην στρατοπέδου Λοχαγού Ζαφείρη στην Ερμούπολη, ως αποτέλεσμα του «Συμφώνου Συναντίληψης και Συνεργασίας» που ήδη έχουν υπογράψει ο τοπικός δήμος και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το ακίνητο έχει συνολική έκταση  129.000 τ.μ., και παρουσιάζεται ιδανικό για να φιλοξενήσει, ξενοδοχεία και πολυτελείς κατοικίες, συνεδριακά κέντρα κ.α.  Ήδη ο δήμος Σύρου έχει προχωρήσει στις διαδικασίες για τη σύνταξη της αναγκαίας μελέτης,  η οποία θα καθορίσει τους όρους της τελικής προγραμματική σύμβασης  δήμου  και Τ.Ε.Θ.Α. όπου θα προβλεφθούν και τα σχετικά ανταποδοτικά οφέλη για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας
ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ & ΒΟΥΛΗΣ
Ιδανικό για … πεντάστερο BoutiqueHotel, προτείνεται 2όροφο νεοκλασικό οίκημα στην οδό Κολοκοτρώνη και Βουλής στο κέντρο της Αθήνας, πλησίον του Μεγάρου της παλαιάς Βουλής. Στο έντυπο παρουσιάζονται λεπτομέρειες για τη θέση του ακινήτου και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα (κέντρο πρωτεύουσας, μετρό, συγκοινωνίες κ.α.), αποστάσεις από αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και το λιμάνι Πειραιά και Σιδηροδρομικό Σταθμό, ενώ επισημαίνονται οι δυνατότητες   για τουριστική» ή εμπορική χρήση.  Το διώροφο οίκημα, με ψηλοτάβανο ισόγειο, έχει συνολική επιφάνεια 5.288 τ.μ. 
ΣΑΡΟΓΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ - ΟΜΟΝΟΙΑ
Το οκταώροφο  μέγαρο βρίσκεται στην οδό Σταδίου 65 στην Ομόνοια και έως πρότινος στέγαζε το Ειρηνοδικείο και Πταισματοδικείο Αθηνών. Η συνολική του επιφάνεια αγγίζει τα 10.000 τ.μ και δύναται να αξιοποιηθεί για εμπορικές ή τουριστικές επενδύσεις, όπως πολυκατάστημα, ξενοδοχείο, φοιτητικών ξενώνων, γραφεία εταιρειών κ.α. Στο έντυπο επισημαίνεται η προνομιακή θέση του ακινήτου, καθώς και  η πανοραμική θέα από τον τελευταίο όροφο, επισημαίνοντας πως η ταράτσα είναι ιδανική για λειτουργία … roofgarden με θέα σε όλη την Αθήνα.
Πηγή: 
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...