20 Απρ 2017

Μύκονος: Τριτοκοσμικές συνθήκες για τους Πυροσβέστες – Κοιμούνται στο πάτωμα του Αεροδρομίου!

Σε πατώματα, σε αυτοκίνητα και όπου αλλού βρουν κοιμούνται οι πυροσβέστες που μετατέθηκαν στη Μύκονο για τις ανάγκες του τοπικού αεροδρομίου μετά την ιδιωτικοποίηση του.
Αδυνατώντας να βρουν σπίτι με τα υπέρογκα ενοίκια και αδυνατώντας να πληρώνουν ξενοδοχεία, είναι αυτη την στιγμή στο αεροδρόμιο με τα πράγματα τους στην κυριολεξία άστεγοι.
Καμία μέριμνα απο την κοινωνία για τα παιδιά αυτα που μετατέθηκαν απο τα πεζοπορα και τις πιο νευραλγικές υπηρεσίες της Ελλάδας.
Αυτοί οι μαχητές έδωσαν την ψυχή τους για τις Πυρκαγιές του καλοκαιριού για να τους «πετάξουν» με λιγότερα απο 900€ σε ένα νησί που αδυνατεί κάποιος να επιβιώσει με αυτά.
Αυτό καταγγέλλουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των πυροσβεστών λέγοντας πως το θέμα της διαμονής των 20 περίπου συναδέλφων τους είναι πολύ σημαντικό και χρειάζεται άμεσα λύση καθώς πρόκειται για στελέχη του Σώματος με μισθό των 700 – 800 ευρώ και ως σήμερα δεν έχουν καταφέρει να βρουν σπίτι για να μείνουν.
Αίσθηση προκάλεσε και η φωτογραφία που ανάρτησε στο facebook ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Σταμούλης και δείχνει συνάδελφο του να κοιμάται στο πάτωμα.
Πηγές του Δήμου Μυκόνου ανέφεραν πως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν βρεθεί χώροι όπου μπορούν και φιλοξενούνται δωρεάν οι πυροσβέστες και χθες προέκυψε ένα πρόβλημα με τη διαμονή ορισμένων ωστόσο σήμερα Τρίτη το ζήτημα λύθηκε με την ανεύρεση δωματίων.
Σημείωναν επιπλέον πως οι λύσεις αυτές είναι προσωρινές καθώς όταν ξεκινήσει η φετινή τουριστική σεζόν ο κάθε επιχειρηματίας είναι ελεύθερος να διαθέσει τα δωμάτια που έχει είτε είναι ενοικιαζόμενα είτε σε ξενοδοχείο όπου εκείνος επιθυμεί οπότε από το Δήμο εκφράζουν την ελπίδα ως τις αρχές του καλοκαιριού να έχει βρεθεί μια μόνιμη λύση με την διαμονή των πυροσβεστών. Τόνιζαν επιπροσθέτως με νόημα ότι ο Δήμος δεν είναι αρμόδιος να βρει λύση στο «στεγαστικό» πρόβλημα των πυροσβεστών.
Tις προηγούμενες ημέρες (στις 7 Απριλίου) στο «νησί των ανέμων» είχε βρεθεί ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος για συνομιλίες σχετικά και με το θέμα της διαμονής των πυροσβεστών με τον Δήμο Μυκόνου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου τότε ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση στο Δημαρχείο Μυκόνου, με τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος. «Σε πολύ καλό κλίμα ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ενημέρωσε το Δήμαρχο για τη σύσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αερολιμένα Μυκόνου, η οποία θα στελεχωθεί με 35 μόνιμους πυροσβέστες. Ο Αρχηγός μάλιστα ζήτησε την συνδρομή του Δημάρχου για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών τους.»
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνονταν ότι «ο Δήμαρχος αφού τον ευχαρίστησε για την πρώτη επίσκεψη Αρχηγού ΠΣ στο νησί της Μυκόνου ζήτησε την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το σύνολο του νησιού πέραν των προβλεπόμενων καθηκόντων τους για το αεροδρόμιο και απέσπασε την δέσμευση του Αρχηγού ότι θα διατεθεί ένα (ίσως και δεύτερο) όχημα για τις ανάγκες του νησιού, καθώς και ότι οι Πυροσβέστες θα επεμβαίνουν όπου χρειαστεί σε όλη τη Μύκονο, καθώς και θα συνδράμουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα καταλύματα για ζητήματα πυρασφάλειας και αδειοδότησης.»
Σχετικά με το θέμα της στέγασης επισημαίνονταν ότι «ο Δήμαρχος τόνισε το σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει στο νησί, όπως είχε κάνει άλλωστε και γραπτώς προς τον ίδιο με την πρόταση τροπολογίας που έχει καταθέσει ο Δήμος Μυκόνου προς το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να μπορεί να επιχορηγεί τους Πυροσβέστες με επίδομα σίτισης και διαμονής. Του τόνισε, ότι δεν είναι το καλύτερο χρονικό σημείο λόγω της έναρξης της σεζόν, αλλά θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την εύρεση κατοικιών. Για το λόγο αυτό είχε προσκαλέσει στη συνάντηση και τον Πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδόχων κ. Μιχάλη Αποστόλου και τον Πρόεδρο του Σωματείου ενοικιαζομένων δωματίων & διαμερισμάτων κ. Σταύρο Κουσαθανά, οι οποίοι δεσμεύτηκαν, ότι σε συνεννόηση με τα μέλη τους θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προς εξεύρεση λύσης, αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη για την παρουσία Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο νησί, ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας της Μυκόνου που μέχρι σήμερα δεν είχε ικανοποιηθεί.»
Με πληροφορίες απο tovima.gr
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...