21 Απρ 2017

«Η δική μας κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την εφαρμογή ιδιαίτερων Νησιωτικών Πολιτικών»

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, από τη Σύρο ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίο παρέστη σε ειδική ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων για τα κόκκινα δάνεια και τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.
Πολυεπίπεδα χαρακτήρισε τα ζητήματα της Νησιωτικής Πολιτικής ο κ. Σαντορινιος, η οποία - όπως είπε - «δεν είναι μια μονοδιάστατη πολιτική», αλλά «απαιτεί παρεμβάσεις από όλα τα πεδία της Διοίκησης και χρειάζεται γενναίες πρωτοβουλίες στην Υγεία, την Παιδεία, την Ανάπτυξη, τα ανοιχτά θέματα της Ενέργειας και του Τουρισμού».
«Η δική μας Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την τήρηση του Άρθρου 101 του Συντάγματος και για την εφαρμογή ιδιαίτερων Νησιωτικών Πολιτικών που θα απαντήσουν σε όλα εκείνα τα προβλήματα που καθημερινά καλείται ο νησιώτης να αντιμετωπίσει» δήλωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Σαντορινιός, υπογραμμίζοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση έχει διαμορφωθεί ένα πλαίσιο δράσεων ανά Υπουργείο (έπειτα από τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα από την Νίσυρο), που στοχεύει στην αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που βίωναν για πολλά χρόνια οι νησιώτες, ως απόρροια «των αντίξοων αντικειμενικών συνθηκών και της, μέχρι τώρα, έλλειψης κυβερνητικής βούλησης για ενίσχυση των νησιών».
imerida kokkina daneia 1
«Στόχος μας η στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης»
Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ο κ. Σαντορινιός σχολίασε πως η Ειδική Γραμματεία για τη Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχουν σκοπό να περιοδεύσουν στα περισσότερα νησιά, ώστε να ενημερώσουν διεξοδικά τους νησιώτες για τις λύσεις που προωθούνται.
Ο υφυπουργός εξέφρασε, μάλιστα, την άποψη ότι το «πολύ σημαντικό νομοσχέδιο» για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό χρεών θα ανακουφίσει εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους και μικρομεσαίους επαγγελματίες από χρέη που έχουν συσσωρευτεί από την αρχή της κρίσης προς το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς φορείς, τις τράπεζες, ακόμη και άλλους ιδιώτες», δίνοντας ταυτόχρονα «μια νέα ώθηση και διέξοδο στην οικονομία» και να βοηθώντας «ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας».
«Στόχος μας ήταν και είναι η στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης, την οποία θεωρούμε την ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας. Μέσα από λύσεις και διεξόδους που σχεδιάζονται, ο μικρομεσαίος ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί τώρα πια να ξεφύγει από το φάσμα της χρεωκοπίας που τον ενέταξαν οι καταστροφικές πολιτικές των προηγούμενων ετών» δήλωσε εμφατικά ο κ. Σαντορινιός.
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...