29 Απρ 2017

Το ζήτημα της Αιγαίο Ραδιοτηλεόρασης στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το θέμα της Αιγαίο Ραδιοτηλεόρασης με το «μαύρο» που έπεσε τις τελευταίες ημέρες στους τηλεοπτικούς δέκτες (διακοπή του σήματος από την DIGEA λόγω οφειλών) συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατόπιν σχετικής ερώτησης που κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ανδρέας Γιαλόγλου.
Το παρών στη συνεδρίαση έδωσε ο πρόεδρος της ΡΕΔΗΣΕ Παύλος Ραουζαίος, ο οποίος αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις και στις ενέργειες που έγιναν σχετικά με το θέμα αυτό.
Αρχικά αναφέρθηκε στην οικονομική ασφυξία του σταθμού, λόγω της μη χρηματοδότησής του από το Δήμο, κατόπιν σχετικής απαγορευτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, εκφράζοντας την απορία πως η ίδια επιτρέπει την χρηματοδότηση αντίστοιχης δημοτικής επιχείρησης στα Δωδεκάνησα.
Κατόπιν αναφέρθηκε σε συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον νομικό σύμβουλου του Υπουργού κ. Σερμπέτη, τον οποίο ενημέρωσαν για το ζήτημα της χρηματοδότησης, ενώ ακόμη και ο ίδιος εξεπλάγην από το παράδοξο της χρηματοδότησης ενός δημοτικού σταθμού μέσα στην ίδια Περιφέρεια.
Όπως τόνισε ο κ. Ραουζαίος, στην αναθεώρηση του «Καλλικράτη θα προβλεφθεί σχετικό άρθρο που θα ανοίγει το δρόμο για την χρηματοδότηση των δημοτικών επιχειρήσεων, ενώ άφησε αιχμές κατά του δημοτικού συμβούλου (και ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού) Κομνηνού Στρογγύλη.
Κλείνοντας, ανέφερε πως την προσεχή Τρίτη η διοίκηση της ΡΕΔΗΣΕ θα προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της DIGEA, προσθέτοντας πως αν παραμείνει το «μαύρο» για ένα μήνα, τότε ο σταθμός θα χάσει την άδειά του.
Απαντώντας ο κ. Στρογγύλης ανέφερε: «Την ανεπάρκεια όλων των διοικήσεων της ΡΕΔΗΣΕ δεν θα την πληρώσω εγώ για μία απόλυτα νόμιμη προσφυγή που έκανα. Δεν είναι μία βιώσιμη επιχείρηση, είναι κρατικοδίαιτη ακόμα και σήμερα και χρηματοδοτείται με έμμεσο τρόπο. Σας καλώ να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά της».
Πηγή : https://cyclades24.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...